Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Νέα δίκη στη Θεσσαλονίκη για τα «Τζάμπο»

Στο Γ' μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται αύριο Τετάρτη, τρεις συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, για την κινητοποίηση που έγινε στο κατάστημα «Τζάμπο» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 31 Γενάρη του 2009. Οι συνδικαλιστές διώκονται με την κατηγορία της «παράνομης βίας» και η δίκη τους είναι κρίκος στο μπαράζ των συνδικαλιστικών διώξεων που κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα.


Η κινητοποίηση στο «Τζάμπο» έγινε εκείνη τη μέρα στη Θεσσαλονίκη και σε μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα, ως απάντηση του ταξικού κινήματος στο καλά οργανωμένο σχέδιο κυβέρνησης - πολυεθνικής, με την επιστράτευση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, να ποινικοποιήσουν τον αγώνα που βρισκόταν σε εξέλιξη ενάντια στην απόλυση νεολαίου συνδικαλιστή.

Στο μεταξύ, την Επίκαιρη Ερώτηση με την οποία ζητάει από την κυβέρνηση να τοποθετεί και να σταματήσει «την απαράδεκτη και επικίνδυνη κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την απροκάλυπτη χρησιμοποίηση των Δικαστηρίων για την τρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού», επανακατέθεσε το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την ένταση των διώξεων και των καταδικών σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η Επίκαιρη Ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...