Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εισήγαγε λαθραία ποτά και αλκοόλη από τη Βουλγαρία

Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε εγκληματική ομάδα, που εισήγαγε λαθραία ποτά από τη Βουλγαρία και τα πουλούσε ως ελληνικά αλλάζοντας τις ετικέτες, ενώ παράλληλα έφερνε και μεγάλες ποσότητες αλκοόλης με την οποία παρασκεύαζε οινοπνευματώδη ποτά. 


Σε αποθήκη στην περιοχή των Λαγυνών Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε παράνομο παρασκευαστήριο οινοπνευματωδών ποτών, καθώς επίσης και φιάλες με ποτά, άδεια μπουκάλια έτοιμα για εμφιάλωση, αλλά και πλαστές ετικέτες. Για την υπόθεση έχει ήδη συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξαμελής εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιείται στη διακίνηση λαθραίων ποτών στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν έξι μέλη της ομάδας ηλικίας 43, 59, 51, 28, 46 και 49 ετών, μεταξύ των οποίων και τα δύο ηγετικά στελέχη (43 και 59 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Σύστασης συμμορίας», «Πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση» και παράβαση του «Τελωνειακού Κώδικα». Μάλιστα, τα μέλη της συμμορίας για να μην κινούν υποψίες μετέφεραν τις ποσότητες των λαθραίων ποτών σε φορτηγό φορτωμένο με... καυσόξυλα!

Τεράστιες εισαγωγές!

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από τις αρχές Νοεμβρίου έως και σήμερα τα μέλη της σπείρας εισήγαγαν περισσότερες από 17.000 φιάλες αλκοολούχων ποτών και περισσότερα από 10.000 λίτρα αλκοόλης. Επίσης εκτιμάται ότι, από την παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής ομάδας στο χρονικό διάστημα των 18 μηνών από τη συγκρότησή της, οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και επιβαρύνσεις που έχασε το Ελληνικό Δημόσιο υπερβαίνουν τα 5.000.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό σε βάρος των πελατών της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι ανέρχονται σε 46, σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράβαση Περί Τελωνειακού Κώδικα.

Πως δρούσε η σπείρα

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα δύο ηγετικά στελέχη είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τα μέσα του 2012 με σκοπό την παρασκευή και παράνομη εισαγωγή λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών όπως ουίσκι , βότκα, τζιν, τα οποία στη συνέχεια διένειμαν με δύο φορτηγά σε κάβες της Θεσσαλονίκης αλλά και σε άλλους πελάτες ανά την Ελλάδα. Επίσης, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., έφερναν και αλκοόλη από τη Βουλγαρία, με την οποία παρασκεύαζαν παράνομα οινοπνευματώδη ποτά που επίσης πουλούσαν.

Συγκεκριμένα, σε αποθήκη του 51χρονου μέλους της ομάδας, στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης, μέλη της ομάδας αποκολλούσαν με θερμαντικά μηχανήματα την ταινία ασφαλείας και τις ετικέτες των αλκοολούχων ποτών, που ήταν βουλγαρικής προέλευσης, κολλώντας στη συνέχεια πλαστές ελληνικές ετικέτες. Επίσης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως στην ίδια αποθήκη είχε εγκατασταθεί παρασκευαστήριο οινοπνευματωδών ποτών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συγκεκριμένη αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 394 λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών διαφόρων εταιρειών, 700 λίτρα αλκοόλης άγνωστης προέλευσης, 9.004 πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες διαφόρων γνωστών εταιρειών, 10.752 άδεια γυάλινα μπουκάλια χωρίς ετικέτα, μηχανισμός μίξης οινοπνευματωδών ποτών, τρεις ανοξείδωτες μεταλλικές δεξαμενές χωρητικότητας 200 λίτρων, καθώς και δύο των 70 λίτρων, ηλεκτρονικά μηχανήματα και πλήρης εξοπλισμός για την αφαίρεση και επικόλληση ετικετών. Ακόμη, βρέθηκαν έγγραφα παραγγελιών και σημειώσεων των δραστών. Επίσης, εντός φορτηγού βρέθηκαν 1.867 λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών διαφόρων εταιρειών και 2.930 λίτρα αλκοόλης. Οι ποσότητες αλκοόλης, οι φιάλες αλκοολούχων ποτών και ο εξοπλισμός που κατασχέθηκε, θα αποσταλούν στο ΣΤ’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...