Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Συνελήφθησαν 6 άτομα για επίθεση κατά φιλάθλων του ΑΡΗ


Έξι άτομα ηλικίας από 17 έως 27 ετών συνελήφθησαν χθες για την επίθεση που σημειώθηκε στις 2/9/2010, εναντίον οπαδών του «ΑΡΗ», που βρίσκονταν στα γραφεία του συνδέσμου της ομάδας στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από αυτούς συμμετείχε και στα επεισόδια στο Κορδελιό, ενώ άλλοι δύο στα επεισόδια στη Σουρωτή, αλλά και στην Καβάλα
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν 6 ημεδαποί, ηλικίας 21,22, 27, 24, 17 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση παραβάσεις της «Απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών», «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «Διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς», για παραβάσεις σχετικά με τις «εκρηκτικές ύλες», για παράβαση του «Νόμου περί Όπλων», για «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις» και για «Ληστεία».
Όπως προέκυψε από την Προανάκριση, στις 00.20 της 02-09-2010, ο 17χρονος, εφοδιασμένος με βόμβα μολότοφ την οποία είχε κατασκευάσει νωρίτερα με τη βοήθεια 2 συνεργών του και συνοδευμένος από τους υπόλοιπους συλληφθέντες και άλλα άτομα που αναζητούνται, πήγαν στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια και μολότοφ, επιτέθηκαν κατά οπαδών που βρίσκονταν στα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων του «ΑΡΗ».
Από την ρίψη μολότοφ και την εκτόξευση των διαφόρων αντικειμένων, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε διπλανό σπίτι, σε βιτρίνα καταστήματος και σε ένα σταθμευμένο όχημα.
Σε βάρος του 27χρονου συλληφθέντα, σχηματίστηκε δικογραφία εκτός των ορίων του αυτοφώρου και για επίθεση και ληστεία σε βάρος 4 φιλάθλων του ΑΡΗ, πράξη η οποία έλαβε χώρα στις 24-04-2010 στην περιοχή του Κορδελιού. Από την επίθεση είχαν τότε τραυματιστεί δύο άτομα, ενώ οι δράστες είχαν αφαιρέσει έναν σταυρό και δύο τσαντάκια των παθόντων , τα οποία περιείχαν το χρηματικό ποσό των 1.320 ευρώ.
Επίσης σε βάρος του 24χρονου και ενός εκ των 21χρονων, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για «Συμπλοκή, Σύσταση και Συμμορία», «Διακεκριμένη περίπτωση Φθοράς», «Απρόκλητες, Επικίνδυνες και βαριές Σωματικές Βλάβες», παράβαση «Ν. περί Όπλων» και για «αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», πράξεις που σημειώθηκαν στις  07-10-2009 στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, ενώ ο 24χρονος και ο 27χρονος συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν την 25-03-2010, στο Δημοτικό Στάδιο ¨ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ¨ της Καβάλας και σε βάρος τους έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για «Συγκρότηση Εγκληματικής Οργάνωσης», «Απρόκλητες, Επικίνδυνες Σωματικές Βλάβες», «Διακεκριμένες περιπτώσεις Φθοράς», παράβαση «Ν. περί Όπλων» και για «αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...