Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Πανελλαδικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη είναι στραμμένα το βλέμματα, όπου το απόγευμα τα συνδικάτα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολιτικοί φορείς, με δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, ετοιμάζονται να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και τα κυβερνητικά μέτρα, διαδηλώνοντας προς την πλατεία ΧΑΝΘ, 200 μέτρα από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς.

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν, στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνουν, την ίδια ώρα, στην πλατεία Αριστοτέλους, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών), η ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και η ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος).

Χθες, ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί πραγματοποίησαν πανελλαδικό συλλαλητήριο, ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα στο Λευκό Πύργο, όπου από το βήμα σκηνής μίλησαν εκπρόσωποι των ομοσπονδιών τους. Στη συνέχεια, οι ένστολοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, κινήθηκαν, μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης, προς τη Γ.Γ. Μακεδονίας-Θράκης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, επίσης, απόστρατοι των σωμάτων ασφαλείας.

Η συμπρωτεύουσα πάντως θυμίζει φρούριο, και κυρίως η περιοχή γύρω από το Βελίδειο συνεδριακό κέντρο, από την παρουσία 4.500 αστυνομικών, για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ και η ΓΣΕΕ έχει απευθύνει έκκληση για ειρηνικές διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...