Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

«Νεκρή» πόλη η Θεσσαλονίκη γύρω από τη ΔΕΘ

Εικόνα νεκρής πόλης, ιδιαίτερο στο χώρο περί την Διεθνή Έκθεση, με την βροχή να επικρέμεται και με την αστυνομία να είναι παντού, δίνει η Θεσσαλονίκη, πέντε ώρες πριν από τις πορείες εργαζομένων.
Για σήμερα το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τουλάχιστον τέσσερις ξεχωριστές συγκεντρώσεις εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιούχων και άλλων πολιτών που σκοπεύουν να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στο μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης.
Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί είναι εντεταλμένοι να περιφρουρήσουν  τις διαδηλώσεις ενώ η τροχαία θα επιβάλει πλήρη απαγόρευση στο κέντρο σε μία ώρα και κυρίως στους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ.
Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων (ΕΔΟΘ) οργανώνει συλλαλητήριο, στις 6μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ κάλεσε τα μέλη της να συμμετάσχουν στο παραπάνω συλλαλητήριο ενώ συμμετοχή στο συλλαλητήριο δήλωσαν και οι πολίτες που διαμαρτύρονται για την πληρωμή στα διόδια, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και οι ιδιοκτήτες φορτηγών.
Την ίδια ώρα έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, στην Καμάρα σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και στην πλατεία Συντριβανίου μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων που θα συγκροτήσουν το μπλοκ της άμεσης δημοκρατίας.
Οπαδοί του ΠΑΟΚ οργανώνουν συγκέντρωση έξω από το γήπεδο της Τούμπας και στη συνέχεια πορεία μέχρι τη ΔΕΘ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη προφυλάκιση πέντε οπαδών της ομάδας για τα επεισόδια στον Άγιο Αθανάσιο και για το χρέος της ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...