Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Δήμος Καλαμαριάς: Να μην σταλεί καμία εντολή διακοπής ρεύματος

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς αποφάσισαν ομόφωνα να στείλουν επιστολή προς την ΔΕΗ στην οποία να αναφέρουν τα ακόλουθα :

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς ζητά την ευαισθητοποίηση της Δ.Ε.Η σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά πολλά λαϊκά νοικοκυριά στην Καλαμαριά.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, της δραματικής μείωσης μισθών και συντάξεων, της αύξησης άμεσων και έμμεσων φόρων, πολλές οικογένειες αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Για τους παραπάνω λόγους και επειδή το ηλεκτρικό ρεύμα είναι απαραίτητο κοινωνικό αγαθό για τη ζωή των συμπολιτών μας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς ζητάμε από τα αρμόδια όργανα της Δ.Ε.Η :

- Να μην σταλεί καμία εντολή διακοπής ρεύματος για οικογένειες ή μικρούς επαγγελματίες που με βάση το εισόδημά τους αδυνατούν να ξοφλήσουν το σύνολο του λογαριασμού της ΔΕΗ.

- Σε αυτές τις περιπτώσεις να δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού με κριτήριο την οικονομική ευχέρεια του καταναλωτή και με αντικειμενικά κριτήρια κοινωνικής ευαισθησίας.

- Σε περιπτώσεις όπου έχει γίνει ήδη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω χρέους, να γίνει άμεσα επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και διακανονισμός με δόσεις που να μπορεί να ανταποκριθεί ο υπόχρεος, με βάση το εισόδημά του.

Επίσης, σαν πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, σας δηλώνουμε ότι αίρουμε την εντολή προς την Δ.Ε.Η για διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για το ποσό των απλήρωτων λογαριασμών που αφορούν τα δημοτικά τέλη δημοτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...