Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Δήμος Καλαμαριάς: Διακανονισμό οφειλών να κάνει η ΔΕΠΑ

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς αποφάσισαν ομόφωνα να στείλουν επιστολή προς την ΔΕΠΑ στην οποία να αναφέρουν τα ακόλουθα :

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς ζητά την ευαισθητοποίηση της Δ.Ε.ΠΑ σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά πολλά λαϊκά νοικοκυριά στην Καλαμαριά.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, της δραματικής μείωσης μισθών και συντάξεων, της αύξησης άμεσων και έμμεσων φόρων, πολλές οικογένειες αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου.

Για τους παραπάνω λόγους και επειδή το φυσικό αέριο είναι απαραίτητο κοινωνικό αγαθό για τη ζωή των συμπολιτών μας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς ζητάμε από τα αρμόδια όργανα της Δ.Ε.Π.Α :

- Να μην σταλεί καμία εντολή διακοπής φυσικού αερίου για οικογένειες ή μικρούς επαγγελματίες που με βάση το εισόδημά τους αδυνατούν να ξοφλήσουν το σύνολο του λογαριασμού τους.

- Σε αυτές τις περιπτώσεις να δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού με κριτήριο την οικονομική ευχέρεια του καταναλωτή και με αντικειμενικά κριτήρια κοινωνικής ευαισθησίας.

- Σε περιπτώσεις όπου έχει γίνει ήδη διακοπή φυσικού αερίου λόγω χρέους, να γίνει άμεσα επανασύνδεση και διακανονισμός με δόσεις που να μπορεί να ανταποκριθεί ο υπόχρεος, με βάση το εισόδημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...