Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

«Καμπάνες» σε αστυνομικούς-προστάτες!

Την ποινή της απόταξης επέβαλε το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. σε δύο από τους αστυφύλακες, που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα «προστασίας» σε καταστήματα με παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο και οι οποίοι είναι ακόμη εν ενεργεία, ενώ ένας ανθυπαστυνόμος τιμωρήθηκε με δύο μήνες αργίας με απόταξη. Σε άλλους τρεις ανώτερους αξιωματικούς, οι οποίοι έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί, το συμβούλιο επέβαλε την ποινή της απόταξης στον έναν, δύο μήνες αργίας στο δεύτερο, ενώ ο τρίτος τιμωρήθηκε με χρηματική ποινή.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλαδας το 2008 και συνεχίστηκε μέχρι και το Φεβρουάριο του 2010, ενώ χρειάστηκε να τεθούν στο μικροσκόπιο ακόμη και οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Οπως αποκαλύφθηκε, στο δίκτυο που είχε στηθεί για την… έγκαιρη ειδοποίηση των ιδιοκτητών των καταστημάτων με παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, δύο διοικητές αστυνομικών τμημάτων, ο ένας από τους οποίους υπηρέτησε και στο Τμήμα Παιγνίων στα κεντρικά της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και ένας αξιωματικός, ο οποίος κατείχε επιτελική θέση στη διεύθυνση Ασφάλειας και πλέον έχει αποστρατευτεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί σε συνεργασία με χαμηλόβαθμους συναδέλφους τους φρόντιζαν να ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες των παράνομων καταστημάτων για επικείμενους ελέγχους, ώστε να αποφεύγουν τις σε βάρος τους προβλεπόμενες κυρώσεις. Οταν οι ιδιοκτήτες λάμβαναν το… σήμα των αστυνομικών, μετέτρεπαν τα καταστήματά τους από λέσχες παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου σε Ιντερνετ καφέ, καθώς είχαν εγκαταστήσει το κατάλληλο λογισμικό στους υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν. H ποινική δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται 12 συνολικά αστυνομικοί, βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή που έχει απαγγείλει κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και παθητική δωροδοκία.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...