Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Νέος υφυπουργός Εργασίας ο βουλευτής Καβάλας Ν. Παναγιωτόπουλος

Με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, νέος υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής
Ασφάλισης και Πρόνοιας ορίζεται ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στη Καβάλα στις 18 Αυγούστου 1965. Πατέρας του είναι ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, για 18 χρόνια πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτόπουλος και μητέρα του η Καίτη Καλαϊτζή. Ζει μόνιμα στην Καβάλα και είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Νατάσα Αγγελίδου. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών και εισήχθη στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, έλαβε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Εφετείο Θράκης. Αναχώρησε για την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ όπου έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Αποφοίτησε το 1989 με πτυχίο Οικονομικών και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις, ενώ τα καλοκαίρια του 1988 και 1989 παρακολούθησε μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Πανεπιστήμιο της Κομπιέν της Γαλλίας, προετοιμάζοντας την Διπλωματική του Εργασία στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Συνεπής στην δια βίου μάθηση, το 2006 γράφτηκε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα MΒΑ (από απόσταση), στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Την περίοδο 1992 - 2000 εργάστηκε στην εταιρεία «Μάρμαρα Καβάλας ΑΕ» στο τμήμα εξαγωγών και μετέπειτα ως Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά του μαρμάρου στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Κατά τα έτη 1998 - 2000 διετέλεσε εκλεγμένος γραμματέας και μετέπειτα ειδικός σύμβουλος, του νεοσύστατου τότε Συνδέσμου Βιομηχάνων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ήταν πρώτος επιλαχών βουλευτής στις εκλογές του 2004. Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2007 και 2009 με τη Νέα Δημοκρατία.

Ήταν μέλος της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού και Γραμματέας της Επιτροπής Εξωτερικών Άμυνας και Ελληνισμού Διασποράς, ενώ ο Πρόεδρος της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς, τον όρισε υπεύθυνο του Πολιτικού Παρατηρίου για τον οικογενειακό προυπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...