Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζει για 33η μέρα την απεργία πείνας ο Σπύρος Στρατούλης

Η δικηγόρος Κωνσταντίνα Κάτσια (2Δ), ο δικηγόρος Γιάννης Ιερόπουλος (Δ) και ο εκπρόσωπος του Νομικού Παρατηρητηρίου για τα δικαιώματα των κρατουμένων, δικηγόρος Μανώλης Λαμτζίδης (Α) μιλάνε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σχετικά με την απεργία πείνας που πραγματοποιεί ο φυλακισμένος Σπύρος Στρατούλης από την 11η Νοεμβρίου.

Συνεχίζει για 33η μέρα την απεργία πείνας ο κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας ο 41χρονος Σπύρος Στρατούλης ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία και ληστείες, και έχει ήδη συμπληρώσει 21,5 χρόνια στις φυλακές.


Ο Σπύρος Στρατούλης ζητεί να του χορηγηθεί ξανά το δικαίωμα σε ολιγοήμερες άδειες, και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία που του καταλογίζεται αναφορικά με την φερόμενη εμπλοκή του σε επιθέσεις μεταξύ ομάδων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η συνήγορός του, Κωνσταντίνα Κάτσια, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με συναδέλφους της δικηγόρους, χαρακτήρισε άδικη την κατηγορία της εμπλοκής του εντολέα της σε αυτή την υπόθεση, που είχε σαν αποτέλεσμα η διοίκηση των φυλακών Λάρισας να διακόψει τις άδειες που του χορηγούσε τα τελευταία δύο χρόνια.

Επίσης η κ. Κάτσια εξέφρασε την ανησυχία της για την πορεία της υγείας του, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας πείνας.

Για την υπόθεση των αντιεξουσιαστών, γνωστή ως «στέκια Θεσσαλονίκης», που αποκαλύφθηκε πέρσι τον Ιούλιο, κατηγορούνται συνολικά 59 άτομα. Για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...