Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Ψήφισμα του Δήμου κατά της συγκέντρωσης που διοργανώνει η ΧΑ την Κυριακή

Ψήφισμα κατά της εκδήλωσης που διοργανώνει η «Χρυσή Αυγή» στο Λευκό Πύργο την Κυριακή εξέδωσε  το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε την Παρασκευή, παρόντος του δημάρχου Γ. Μπουτάρη.


«Η «Χρυσή Αυγή» δεν έχει θέση σε μια πόλη, όπου Έλληνες Εβραίοι και Χριστιανοί επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την ναζιστική θηριωδία και η οποία προσφάτως ανακηρύχθηκε ως μαρτυρική πόλη και εντάχθηκε στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας 1940-1945 "Ελληνικά Ολοκαυτώματα"» τονίζεται στο ομόφωνο ψήφισμα.


«Για τη Χρυσή Αυγή εμένα δε μου καίγεται καρφί. Η μισαλλοδοξία και το μίσος που κηρύσσει η Χ.Α. δεν έχει θέση σε αυτή την πόλη» τόνισε νωρίτερα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

Η τοποθέτηση του δημάρχου έγινε στο πλαίσιο δηλώσεών του μετά την εκδήλωση της υπογραφής συμφωνίας μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης, της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης για την ίδρυση μουσείου και κέντρου εκπαίδευσης για το Ολοκαύτωμα στο χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...