Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: «Καμπάνα» για συνδικαλιστική δράση σε μέλη του ΠΑΜΕ

Το δικαστικό σκέλος μιας διαμάχης με έντονα συνδικαλιστικά στοιχεία αντιπαράθεσης, ολοκληρώθηκε με την καταδίκη συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Είχαν προηγηθεί αντιπαραθέσεις σε επίπεδο σωματείων, από συνδικαλιστές άλλων αποχρώσεων.


Ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με 3ετή αναστολή, στον καθένα, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον γενικό γραμματέα του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, όπως και σε δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, που κατηγορούνταν ότι πριν από τέσσερα χρόνια μπήκαν στα στούντιο της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εκφωνήσουν απεργιακό δελτίο.


Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για διατάραξη οικιακής ειρήνης σε δημόσιο χώρο. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα απεργίας που είχε εξαγγείλει το ΠΑΜΕ.

Η δημοσιογράφος μαζί με τον τότε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Θεσσαλονίκης κατηγορούνταν, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι «εισέβαλαν» στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού για να διαβάσει η πρώτη στον «αέρα» μία ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Απολογούμενοι, οι δύο κατηγορούμενοι έκαναν λόγο για μία «συμβολική πράξη διαμαρτυρίας» επειδή, κατά τους ίδιους, δεν συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι στην κινητοποίηση, ενώ ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρχε πρόθεση εκ μέρους τους ούτε να παραμείνουν παράνομα στα στούντιο ούτε να διακόψουν το δελτίο ειδήσεων που ήταν σε εξέλιξη.

Η ποινική διαδικασία κινήθηκε αυτεπάγγελτα. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή τους, πρόταση με την οποία όμως δεν συντάχθηκε το δικαστήριο.

To θέμα πριν πάρει τη δικαστική οδό, την περίοδο αμέσως μετά το γεγονός, είχε απασχολήσει τις συνεδριάσεις της ΕΣΗΕΜΘ και το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, σε έντονες συνεδριάσεις, καθώς κατά της δημοσιογράφου, είχε κινηθεί μερίδα μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ καταγγέλλοντάς την με πειθαρχική διαδικασία και υπέρ της, άλλοι συνδικαλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...