Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Μπουτάρης: Όχι μόνο δεν μας περισσεύουν δημοτικοί υπάλληλοι αλλά μας λείπουν και άτομα

Η λίστα που μας έστειλε το ΥΠΕΣ δεν υπολογίζει τις συνταξιοδοτήσεις και τη διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών, υποστήριξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης


Την κατηγορηματική διαφωνία του με το περιεχόμενο της λίστας Γρηγοράκου για το πλεονάζον προσωπικό στους δήμους η οποία για το δήμο Θεσσαλονίκης προβλέπει τη μετακίνηση 321 εργαζομένων σε άλλους ΟΤΑ, εξέφρασε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.


«Όχι μόνο δεν μας περισσεύουν (εργαζόμενοι), αλλά μας λείπουν κιόλας άτομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, σύμφωνα με τον οποίο η λίστα συντάχθηκε βάσει στοιχείων Ιουνίου 2013, χωρίς να υπολογίζονται οι περίπου 100 συνταξιοδοτήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες, οι 180 δημοτικοί αστυνομικοί και οι 160 σχολικοί φύλακες που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Παράλληλα εξέφρασε τη διαφωνία του με την εφαρμογή μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό του πλεονάζοντος προσωπικού υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί ο ίδιος τύπος να εφαρμόζεται για όλους τους δήμους.

Ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε ότι ο δήμος θα κάνει τις παρατηρήσεις του και θα τις αποστείλει - το συντομότερο δυνατόν - στο υπουργείο Εσωτερικών αν και πρόσθεσε ότι «δεν ακούνε τον δήμο τι λέει, τι θέλει. Αποφασίζουν τι θέλουν αυτοί. Έχουμε ήδη υποδείξει βάσει του οργανογράμματος που έχουμε στείλει αλλά πολλές φορές στέλνεις πράγματα στο υπουργείο και μπαίνουν στο συρτάρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...