Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Αντίδραση Μπουτάρη στη λίστα του υπ. Εσωτερικών για την διαδημοτική κινητικότητα

Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν δέχεται τη λίστα του υπουργείου Εσωτερικών για τους 321 εργαζόμενους σ' αυτόν που θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό και σύμφωνα με το υπουργείο  πρέπει να μετακινηθούν σε άλλους δήμους, υπογράμμισε σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.


Σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος προς τους δήμους της χώρας, οι οποίοι εκτιμάται ότι πρέπει να ενταχθούν στη διαδημοτική κινητικότητα, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι ο δήμος δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει αν φύγουν οι εργαζόμενοι που θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό από το ΥΠΕΣ. 


Υπογράμμισε δε, ότι, «όχι μόνο δεν μας περισσεύουν (εργαζόμενοι), αλλά μας λείπουν κιόλας άτομα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η λίστα με τα άτομα που θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό συντάχθηκε βάσει στοιχείων Ιουνίου 2013, χωρίς να υπολογίζονται οι περίπου 100 συνταξιοδοτήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες, οι 180 δημοτικοί αστυνομικοί και οι 160 σχολικοί φύλακες που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η αντίδραση του δήμου στη λίστα οφείλεται και στο μαθηματικό τύπο που υπολογίζει το πλεονάζον προσωπικό, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο, δεν μπορεί να εφαρμόζεται ο ίδιος τύπος για όλους τους δήμους.

Ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε ότι ο δήμος θα κάνει τις παρατηρήσεις του και θα τις αποστείλει - το συντομότερο δυνατόν - στο υπουργείο Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι «δεν ακούνε τον δήμο τι λέει, τι θέλει. Αποφασίζουν τι θέλουν αυτοί. Έχουμε ήδη υποδείξει βάσει του οργανογράμματος που έχουμε στείλει αλλά πολλές φορές στέλνεις πράγματα στο υπουργείο και μπαίνουν στο συρτάρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...