Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς στο δήμο Θεσσαλονίκης

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στο δήμο Θεσσαλονίκης ενόψει της Πρωτοχρονιάς.


Ειδικότερα:

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης



• Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας ενόψει της πρωτοχρονιάς με τίτλο: «Αποχαιρετώντας το 2013» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης (ΣΟΔΘ), τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Μ2, αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης»). Την ορχήστρα θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Χάρης Ηλιάδης. Σολίστ στο τραγούδι θα είναι η υψίφωνος Σιρανούς Τσαλικιάν. Συμμετέχει η Χορωδία του Ι. Ν. «Κυρίλλου και Μεθοδίου» υπό τη διεύθυνση της Μαρίας – Έμμας Μελιγκοπούλου, ενώ θα πάρουν μέρος οι χορευτές Αναστασία Παπακώστα και Κωνσταντίνος Πετρίδης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Straus, Puccini και Lehar καθώς και γνωστές χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες μελωδίες. Εισιτήρια προπωλούνται στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις τιμές των 12€ (Κανονικό) και 8 € (Μαθητικό – Φοιτητικό – Κάρτα Ανεργίας). Ώρες λειτουργίας ταμείων: 10:00 έως 18:00

Πρόγραμμα Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει στις παρακάτω εκδηλώσεις, ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πρωτοχρονιάς:

• Παρασκευή 27/12/2013 – 17:30 - Πλατεία Αριστοτέλους – Γιορτή με στόχο την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων και την τόνωση της αγοράς.

• Τρίτη 31/12/2013 (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) από τις 10:00 π.μ. - Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στις αρχές της πόλης.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

2Η Δημοτική Κοινότητα:

• Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στις 29/12/2013 και ώρα 12.00μ.μ -13.00μ.μ με θέμα «Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από περιοχές της Ελλάδας» με τη χορωδία των φίλων του Βυζαντινού Μουσείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης «Θερμαϊκός», στην αίθουσα αναμονής του επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

• Κοπής βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας στις 12/01/2014 και ώρα 11.30 π.μ σε συνεργασία με το Σύλλογο Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης «Θερμαϊκός», στην αίθουσα VIP του επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

4Η Δημοτική Κοινότητα:

• Σειρά προβολών για μεγάλους και παιδιά, αλλά και μια ειδική δράση – ημερίδα δημιουργικού εργαστηρίου έχει προγραμματίσει για τις ημέρες των γιορτών η Κινηματογραφική Λέσχη Τούμπας. Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, στις 19.00, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας του Δ’ Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

• Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή δράση, σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το δημιουργικό εργαστήριο «CreativeChildrenWorkshop» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών. Μετά το τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά θα παρουσιάσουν στους γονείς τους αλλά και στους προσκεκλημένους, μία ταινία μικρού μήκους (τεσσάρων λεπτών), μία μικρή θεατρική παράσταση (5 λεπτών) και ένα χριστουγεννιάτικο χορευτικό (3 λεπτών).

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο : 6977449028 (Δέσποινα Καβύρη). Ώρες Επικοινωνίας : 15.00- 17.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

5η Δημοτική Κοινότητα

• Εορταστική εκδήλωση ενόψει της Πρωτοχρονιάς διοργανώνει η 5η Δημοτική Κοινότητα την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013, στις 18:30. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της Κοινότητας (Β. Όλγας-25η Μαρτίου), με τη συμμετοχή του συγκροτήματος «Μουσικές Υποθέσεις», που συμμετέχει εθελοντικά.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...