Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν οι «διάδοχοι» του αρχιμαφιόζου Σουσανασβίλι


Του Λευτέρη Ζαβλιάρη / karfitsa.gr

Με μια μεγάλη επιτυχία έκλεισε το 2013  στην Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης, καθώς μετά από συντονισμένες έρευνες εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το Γεωργιανό αρχιμαφιόζο Λάσα Σουσανασβίλι, ο οποίος συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2012 στην Αθήνα ως διεθνώς καταζητούμενος.


Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την προπαραμονή των Χριστουγέννων σε περιοχές του Ωραιοκάστρου, των Αμπελοκήπων και του κέντρου της πόλης, συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης, δύο Γεωργιανοί ηλικίας 37 και 39 ετών και ένας 41χρονος ομογενής, καθώς και ένας 62χρονος συνεργός τους. Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 37χρονος συλληφθείς ήταν αυτός που αντικατέστησε τον Σουσανασβίλι στην αρχηγία της οργάνωσης, έχοντας υπηρετήσει στο πλευρό του Γεωργιανού «Δον Κορλεόνε» ως σωματοφύλακας. Οι έρευνες της αστυνομίας έδειξαν ότι ο 37χρονος ήταν μέλος συγκεκριμένης οργάνωσης με ευρωπαϊκή δράση και έχει χρηστεί με τον διακριτικό τίτλο “VOR V ZAKONE” (κλέφτης στο πλαίσιο του νόμου), που απονέμεται τιμητικά σε ιδρυτικά στελέχη της.

Μετά την σύλληψη του Σουσανασβίλι, η εγκληματική οργάνωση της οποίας ηγούνταν, αναδιοργανώθηκε και τα «ηνία» αυτής στην Θεσσαλονίκη ανέλαβε ο 37χρονος, ο οποίος από τον Ιούλιο, μαζί με τα άλλα δύο συλληφθέντα μέλη (39 και 41 ετών), ήλεγχαν και συντόνιζαν τις δραστηριότητες μικρότερων ομάδων που διέπρατταν πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις (διαρρήξεις, ληστείες κ.ά.) στη Βόρεια Ελλάδα, αποκομίζοντας ποσοστά.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να καλύπτονται από τις αστυνομικές αρχές διέθεταν  πλήθος δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, βεβαιώσεις χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας και άδειες οδήγησης, έγγραφα που ήταν υψηλής πιστότητας και ευκρίνειας.

Όσο για το 41χρονο συλληφθέντα, από τις έρευνες προέκυψε ότι ήταν ο σωματοφύλακας του 37χρονου «δελφίνου» του Σουσανασβίλι και τον  εκπροσωπούσε στις συναλλαγές του παρέχοντας ουσιώδη συνδρομή με σκοπό να τον καλύπτει από τις διωκτικές αρχές.
Επιπλέον, ο 62χρονος ομογενής – συνεργός, φιλοξενούσε έως τις 10 Δεκεμβρίου, τον «αρχηγό» της οργάνωσης και τον 39χρονο ομοεθνή του, σε πολυτελή κατοικία που διατηρούσε στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη οι δύο διωκόμενοι.

Οπλοστάσιο στους Αμπελόκηπους

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο του Ωραιοκάστρου, όπου διέμενε ο 37χρονος με τον 41χρονο συνοδό του, βρέθηκαν κάρτες SIM και κινητά τηλέφωνα με τα οποία συντόνιζαν την εγκληματική τους δράση.

Σε διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων βρέθηκε και ο ιδιαίτερα βαρύς οπλισμός της οργάνωσης, των οποίων μάλιστα διακινούσαν σε μικρότερες εγκληματικές ομάδες με τις οποίες συνεργαζόντουσαν.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο τύπου «scorpion», δύο πιστόλια, ένα περίστροφο,τέσσερα πιστόλια κρότου, ένα όπλο- μπρελόκ και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν ακόμα και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα  των Βουλγάρικων, Ισραηλινών, Γεωργιανών και Ελληνικών Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...