Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Έντονος προβληματισμός στη Θεσσαλονίκη από την αιθαλομίχλη

Έντονο είναι το πρόβλημα της αιθαλομίχλης, που εκδηλώθηκε τις τελευταίες μέρες λόγω καιρικών φαινομένων και της αυξημένης χρήσης εστιών θέρμανσης, στις δυτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, από την οδό Λαγκαδά ως τον Εύοσμο και το Κορδελιό.


Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ,ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, τα ποσοστά των αιωρούμενων μικροσωματιδίων, κατά μέσο όρο, έφτασαν τα 197 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, στις περιοχές της οδού Λαγκαδά και του Ευόσμου - Κορδελιού, τα 135 στο Επταπύργιο, τα 110 στις περιοχές Μαρτίου και Τούμπας και τα 90 στην οδό Εγνατία.

Προς στιγμήν, μάλιστα, η τιμή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που κατέγραψε ο σταθμός της οδού Λαγκαδά, άγγιξε τα 316 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

«Λαμβάνουμε υπόψη τον μέσο όρο των τιμών από κάθε σταθμό» διευκρίνισε ο κ. Τσαμασλής και σημείωσε ότι το φαινόμενο είναι έντονο αυτές τις μέρες καθώς υπάρχει χαμηλή νέφωση και τα αιωρούμενα σωματίδια εγκλωβίζονται εύκολα στον αέρα.

«Παράλληλα, λόγω της αργίας των Χριστουγέννων, οι περισσότεροι έμειναν στα σπίτια τους για πολλές μέρες και διατηρούσαν τη θέρμανση σε υψηλά επίπεδα» πρόσθεσε.

Η απόφαση της Αντιπεριφέρειας για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια ισχύει για τέσσερις ημέρες (μέχρι αύριο ) ωστόσο το δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου παρέχεται για τις διπλάσιες μέρες της απόφασης, δηλαδή για οκτώ συνολικά μέρες. Την Παρασκευή θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση προκειμένου να αποφασιστεί είτε η συνέχιση της ισχύος των μέτρων είτε η αναστολή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...