Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ζωή σε 6 ανθρώπους σε Ελλάδα και Ιταλία έδωσε μία 45χρονη με το θάνατό της

Μια νέα ζωή ζουν από σήμερα έξι άνθρωποι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Ιταλίας καθώς ολοκληρώθηκε σε αυτούς η διαδικασία της μεταμόσχευσης οργάνων, μετά τον θάνατο μιας 45χρονης στην Αλεξανδρούπολη και την απόφαση των οικείων της να δωρίσουν τα όργανά της.


Όπως επισημαίνει ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Λαζόπουλος, ο εγκεφαλικός θάνατος της 45χρονης διαπιστώθηκε την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, ενώ η ίδια νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. «Μετά την κινητοποίηση του ιατρικού προσωπικού και τη συναίνεση της οικογένειας της 45χρονης για τη δωρεά των οργάνων της άρχισε να στήνεται μια 'γέφυρα ζωής' για τη μεταφορά των οργάνων» αναφέρει ο κ. Λαζόπουλος.

Συγκεκριμένα, η καρδιά μεταμοσχεύτηκε με επιτυχία σε μια 53χρονη γυναίκα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα, οι νεφροί σε δύο 55χρονους ασθενείς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το ήπαρ σε μια 45χρονη, επίσης στο Ιπποκράτειο, και οι πνεύμονες σε δύο ανθρώπους στην Ιταλία, έναν 59χρονο στο Παλέρμο και μια 58χρονη στην Πάντοβα.

Επιπλέον αφαιρέθηκαν οι κερατοειδείς χιτώνες των ματιών της 45χρονης που παραμένουν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και φυλάσσονται για μεταμόσχευση.

«Το τέλος της ζωής ενός ανθρώπου μετουσιώθηκε σε θεραπεία και ελπίδα για έξι συνανθρώπους μας. Η πράξη αυτή τιμά τη μνήμη της εκλιπούσας, την οικογένειά της που συναίνεσε στη δωρεά αλλά και το επιστημονικό προσωπικό των μεταμοσχευτικών ομάδων, των νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων που συνεργάστηκαν για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος», προσθέτει ο κ. Λαζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...