Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΑΘ: Κοινωνικό τιμολόγιο για ευπαθείς ομάδες με έκπτωση 50%

Ποια τα κριτήρια για την έκπτωση από την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης - Ισχύει για το 2014

Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, που προβλέπει έκπτωση 50% για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, καθιερώνει από 1ης Ιανουαρίου η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ).

Από την έκπτωση μπορούν να επωφεληθούν οι εξής ομάδες:

-Οικογένειες με τρία προστατευόμενα παιδιά και οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 17.000 ευρώ ετησίως.

-Ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών που ζουν μόνοι (δεν φιλοξενούνται), με φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως και κατανάλωση που δεν υπερβαίνει τα 30 κυβικά ανά τετράμηνο.

-Μακροχρόνια άνεργοι ή άτομα χαμηλού εισοδήματος με φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το κοινωνικό τιμολόγιο θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του 2014 και οι ενδιαφερόμενοι (απαραίτητα υπόχρεοι οι ίδιοι του λογαριασμού ύδρευσης) ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους απαιτείται να υποβάλουν σχετικό αίτημα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (εκκαθαριστικό, Ε1 και Ε9) στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...