Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν τέσσερις που έκλεψαν 6.200 ευρώ από ηλικιωμένους

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων οι οποίοι σε διάστημα 2,5 μηνών -μεταξύ 2 Οκτωβρίου και 20 Δεκεμβρίου- είχαν αφαιρέσει δια της βίας από ηλικιωμένα, κυρίως άτομα, συνολικό χρηματικό ποσό άνω των 6.200 ευρώ, με το πρόσχημα της διενέργειας τυχερού παιχνιδιού, προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας της Πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.


Οι επιτήδειοι, ηλικίας 27 έως 45 ετών, αρχικά έπειθαν τα θύματά τους να παίξουν και στη συνέχεια, με σωματική βία, αφαιρούσαν ποσά εκατοντάδων ευρώ.


Ο νεότερος από τους δράστες, που συνελήφθη επί της οδού Μοναστηρίου, διενεργούσε την ώρα της σύλληψής του το τυχερό παίγνιο «καρυδάκι – παπάς», ενώ οι τρεις συνεργοί του, προσποιούμενοι τους παίκτες, πλησίασαν 71χρονο παίχτη και χρησιμοποιώντας σωματική βία, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα, οι συλληφθέντες, που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, είχαν ξεγελάσει με τον ίδιο τρόπο τρεις άντρες και μια γυναίκα, από τους οποίους είχαν αφαιρέσει το συνολικό χρηματικό ποσό των 5.750 ευρώ.

Σε βάρος των τεσσάρων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, απάτης και παράβασης Νόμου Περί παιγνίων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα

Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί τους, που επιτηρούσαν τον χώρο κατά τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...