Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η Αστυνομία

- Την απόφαση να απαγορεύσει σήμερα τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πήρε η αστυνομία 
- Η απαγόρευση αποφασίστηκε "για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωή της πόλης", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση
- Στην πόλη είχαν προγραμματιστεί ταυτόχρονα συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής αλλά και αντιφασιστικά συλλαλητήρια.
- "Ανεπιθύμητους" χαρακτηρίζουν τους χρυσαυγίτες, φορείς της πόλης αλλά και η πρυτανεία του ΑΠΘ


Όπως γράφει το egnatiapost, αρχικά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Χρυσής Αυγής για την "αποφυλάκιση του αρχηγού της, βουλευτών και μελών της", ήταν προγραμματισμένη για τις 18.00 της Κυριακής στο Λευκό Πύργο.

Την ίδια ημέρα, όμως, είχε προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση, στις 16.00, στο ίδιο σημείο, με στόχο να ακυρώσουν τη χρυσαυγίτικη διαμαρτυρία, από την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», αντιφασιστικές οργανώσεις, σωματεία (Γ’, Δ’ και Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, οι οποίες εξέδωσαν και ψήφισμα κατά της Χρυσής Αυγής) και φοιτητικοί σύλλογοι (Χημικού, Φιλολογικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Παιδαγωγικού κ.ά.).

Όπως αναφέρουν, «το αντιφασιστικό κίνημα δεν πρέπει να αφήσει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να κάνουν ανενόχλητοι την εμφάνισή τους» και καλούν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Απαγόρευση και νέα συγκέντρωση
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση υπό το φόβο επεισοδίων, «για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάρξης της κοινωνικοοικονομικής ζωή της πόλης», απαγόρευσε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις - συγκεντρώσεις ή πορείες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που οριοθετείται από τις οδούς Λ.Νίκης - Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου - Γ΄ Σεπτεμβρίου - Λ. Στρατού - Αγγελάκη - Εγνατία - Μ. Γενναδίου - Φιλίππου - Χαλκέων - Εγνατία - Μοναστηρίου - Ταντάλου - Καζαντζάκη - Αναγεννήσεως - Σταθμού - Καρατάσου - Ν. Κουντουριώτου - Λ. Νίκης, καθώς και στην πλατεία - μνημείο Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών, που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης - Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (έως του σημείου που η Λ. Μ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου) και σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας, που περικλείεται από τις ανωτέρω οδούς». Αντιδρώντας η Χρυσή Αυγή άλλαξε τον τόπο συγκέντρωσης της και τον όρισε για την ίδια ώρα στην οδό 26ης Οκτωβρίου, στην είσοδο των δικαστηρίων. εκδίδοντας και αναλυτική ανακοίνωση.

"Ανεπιθύμητοι οι Χρυσαυγίτες"
Να σημειωθεί ότι «ανεπιθύμητους» στην πόλη κήρυξαν τους Χρυσαυγίτες το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Οι χρυσαυγίτες οι οποίοι ευθύνονται για εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον μεταναστών και οι οποίοι χάρις στο χάιδεμα των κυβερνήσεων και των καθεστωτικών ΜΜΕ απέκτησαν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, με την αυριανή τους συγκέντρωση προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού της Θεσσαλονίκης».

«Ανεπιθύμητη» χαρακτηρίζει τη συγκέντρωση των Χρυσαυγιτων, έξω από την είσοδο του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης και η πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι έννοιες παντελώς ξένες με την επιστημονική γνώση και τα ακαδημαϊκά ήθη. Άλλωστε, ο μόνος χώρος στον οποίο δεν έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή είναι τα πανεπιστήμια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...