Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Του ξεφούσκωσαν το λάστιχο του ΙΧ για να τον.. ληστέψουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Οι συλληφθέντες προκάλεσαν φθορά σε ελαστικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ημεδαπού, με σκοπό να το καταστήσουν μη λειτουργικό, τη στιγμή που πραγματοποιούσε ανάληψη χρηματικού ποσού


Συνελήφθησαν έπειτα από αναζητήσεις δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ., χθες στο κέντρο της πόλης, τρεις ημεδαποί ηλικίας 33, 29 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.


Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες της 20-12-2013, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια που ημεδαπός είχε σταθμεύσει το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, προκειμένου να πραγματοποιήσει ανάληψη χρηματικού ποσού από τράπεζα, οι παραπάνω συλληφθέντες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το όχημα και προκάλεσαν φθορές σε ένα εκ των ελαστικών του οχήματος, προκειμένου να το καταστήσουν μη λειτουργικό.

Όταν η δράση τους έγινε αντιληπτή, τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άμεσα από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εφιστά την προσοχή των πολιτών και παραθέτει τις κάτωθι συμβουλές:

Αν σκοπεύετε να αναλάβετε μεγάλο χρηματικό ποσό από τραπεζικό κατάστημα και χρησιμοποιείται ιδιωτικό μέσο μεταφοράς, να συνοδεύεστε κατά το δυνατόν από δεύτερο άτομο, που θα παραμένει στο όχημα.
Μετά την ανάληψη του χρηματικού ποσού ελέγχετε το όχημα σας για τυχόν φθορές ή άλλα σημάδια.
Αν μεταφέρετε τακτικά χρηματικά ποσά, μην ακολουθείτε τα ίδια δρομολόγια και αλλάζετε κάθε φορά τις ώρες των μετακινήσεών σας.
Αν διαπιστώσετε ότι σας παρακολουθούν ή τυχόν άλλες ύποπτες κινήσεις , τηλεφωνείστε αμέσως στο 100 ή απευθυνθείτε στον πρώτο αστυνομικό.
Να πηγαίνετε απευθείας στον τόπο οριστικής εναπόθεσης ή ανάληψης των χρημάτων και αν χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο να μην σταματάτε σε διάφορα σημεία.
Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...