Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Τους... έγδυναν όσο έψαχναν τον "παπά"

Τέσσερις Έλληνες συνελήφθησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης γιατί με πρόσχημα το τυχερό παιχνίδι "παπάς", έκλεβαν από τους παίκτες χρηματικά ποσά. Οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν από πέντε θύματα το συνολικό χρηματικό ποσό των 6.220 ευρώ... 


Οι 4 ηλικίας 45, 36, 28 και 27 ετών, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, το πρωί της Παρασκευής στην οδό Μοναστηρίου.


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα, εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, απάτης και παράβασης Νόμου Περί παιγνίων.

Συγκεκριμένα, όσο χθες το πρωί, ο 28χρονος παπατζής απασχολούσε τα θύματα, οι τρεις συνεργοί του, προσποιούμενοι τους παίκτες, πλησίασαν έναν 71χρονο – παίχτη και χρησιμοποιώντας σωματική βία, του έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2013, σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, έπειθαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι και στη συνέχεια τους έκλεβαν χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το διάστημα αυτό αφαίρεσαν από την κατοχή τεσσάρων ακόμη ατόμων (τριών ανδρών – μίας γυναίκας), το συνολικό χρηματικό ποσό των 5.750 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί που την 27-12-2013 επιτηρούσαν τον χώρο κατά τη διενέργεια του τυχερού παιχνιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...