Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Το αδιαχώρητο στις εφορίες για τέλη κυκλοφορίας και πινακίδες

Το αδιαχώρητο επικράτησε το πρωί της Δευτέρας στις εφορίες του Νομού Θεσσαλονίκης, με τους φορολογούμενους να έχουν σχηματίσει, από νωρίς το πρωί, τεράστιες ουρές, προκειμένου να εξυπηρετηθούν. 


Πολλοί είναι αυτοί που, αδυνατώντας να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα χρήματα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, έσπευσαν στις εφορίες προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου.


«Δραματική» χαρακτήρισε την κατάσταση στη ΔΟΥ Καλαμαριάς ο αναπληρωτής διευθυντής Λεωνίδας Χαραλαμπίδης, σύμφωνα με τον οποίο, «ο κόσμος παραδίδει πινακίδες Ι.Χ. Αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σωρηδόν».

Ο κ. Χαραλαμπίδης επισημαίνει, ωστόσο, ότι η σημερινή εικόνα ήταν αναμενόμενη, αφού όλες τις προηγούμενες ημέρες η κίνηση ήταν πλήρως ελεγχόμενη και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και υποτονική.

Κατάσταση πανικού επικρατούσε και σε μία από τις μεγαλύτερες ΔΟΥ του νομού Θεσσαλονίκης, τη ΣΤ', όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της υπηρεσίας Δημήτρης Σιώπης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, το τμήμα αυτοκινήτου, που στη διάρκεια του έτους λειτουργεί με έναν υπάλληλο, έχει ενισχυθεί με άλλους τρεις και δεν αποκλείεται, αύριο, τελευταία εργάσιμη ημέρα του 2013, να ενσωματωθούν σ' αυτό ακόμη περισσότεροι.

Αντίστοιχη εικόνα παρουσίαζαν και οι ΔΟΥ Α' και Νεαπόλεως, ενώ σύμφωνα με υπαλλήλους των υπηρεσιών, εκτός από τις ατέλειωτες ουρές και το φόρτο εργασίας, δεν λείπουν και οι μικροεντάσεις μεταξύ των φορολογουμένων.

Εκτός αυτών που προσήλθαν σήμερα στις εφορίες για την κατάθεση πινακίδων- κατά κύριο λόγο -υπάρχουν κι εκείνοι που δεν προμηθεύτηκαν έγκαιρα τον κλειδάριθμο που είναι απαραίτητος για τις ηλεκτρονικές φορολογικές συναλλαγές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...