Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Έξω οι φασίστες από τη Θεσσαλονίκη.

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης:
Έξω οι φασίστες από τη Θεσσαλονίκη.
Να κλείσουν τα γραφεία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής


Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το αντιφασιστικό κίνημα που ξεσήκωσε, η ναζιστική συμμορία, επιχειρεί να επανέλθει στο προσκήνιο διεκδικώντας την αποφυλάκιση των ηγετικών της στελεχών. Οι διώξεις που αναγκάστηκε κάτω από τη λαϊκή πίεση να ασκήσει η κυβέρνηση, ούτε αποδεικνύουν, ούτε δικαιολογούν το δήθεν αντισυστημικό μανδύα που προσπαθεί να προβάλει
η Χρυσή Αυγή. Άλλωστε αποδείχτηκε ξανά πριν τρεις βδομάδες, όταν ο Δένδιας απαγόρευσε τις αντιφασιστικές πορείες από τα Προπύλαια και το Μοναστηράκι και απέκλεισε με χιλιάδες ματατζήδες και κλούβες το κέντρο της Αθήνας για να προστατέψει μια αντίστοιχη πανελλαδική σύναξη μερικών εκατοντάδων οπαδών της ναζιστικής συμμορίας. Η συγκυβέρνηση για άλλη μια φορά άπλωσε τις γέφυρες συνεργασίας με την ναζιστική ακροδεξιά μεταφράζοντας τις φλυαρίες περί «συνταγματικού τόξου» κατά του φασισμού  σε παράδοση της πλατείας Συντάγματος στους αμετανόητους νοσταλγούς της δολοφονικής δράσης των ταγμάτων εφόδου.
Το εργατικό κίνημα και η νεολαία έχουν κάθε λόγο να συντρίψουν πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά τους πολιτικούς κληρονόμους του Χίτλερ με τη μαζική κινηματική δράση. Είναι πλέον γνωστοί οι δεσμοί της οργάνωσης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν με τον υπόκοσμο και κάθε είδους μηχανισμό που έχει πρόσβαση σε όπλα, από την αστυνομία μέχρι τα κυκλώματα των εφοπλιστών τύπου Πάλλη.  Η Αριστερά και το εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να πτοηθούν, ούτε να τρομοκρατηθούν. Μαζικά, αποφασιστικά, στους δρόμους του αγώνα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για να τσακίσουμε το φασισμό μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στις γειτονιές, τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο την Κυριακή 22 Δεκέμβρη στις 4μμ μαζί με αντιρατσιστικές - αντιφασιστικές κινήσεις και οργανώσεις της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...