Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη : Άναψαν τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο καραβάκι


Της Ντέπυς Χιωτοπούλου / agelioforos.gr

Άναψαν σήμερα το βράδυ τα φωτάκια στο παραδοσιακό καΐκι που βρίσκεται στο Θερμαϊκό, στο ύψος της Πλ. Αριστοτέλους, το οποίο θα πρωταγωνιστήσει φέτος στο χριστουγεννιάτικο στολισμό της Θεσσαλονίκης. Τα φώτα άναψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος χαρακτήρισε τη φετινή διακόσμηση της πόλης ως ένα «μεγάλο λούνα παρκ».


 «Έγινε το συμβολικό άναμμα του καϊκιού, αυτού που κατά την ελληνική παράδοση είναι το σύμβολο των Χριστουγέννων, έχουμε όμως και το δέντρο» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης σημειώνοντας ότι η φετινή διοργάνωση είναι υπό την επίβλεψη της ΔΕΘ και ότι προσπαθεί με την λιγότερη όχληση να προσελκύσει γονείς με παιδιά, να διασκεδάσουν. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς φάνηκε στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, το καραβάκι, ο κ. Μπουτάρης απάντησε «εμένα μου άρεσε, εάν δεν αρέσει σε εσάς, τι να κάνουμε…!»

Μεσογειακός χαρακτήρας

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ –Helexpo, Τάσος Τζήκας, ανέφερε ότι η όλη προσπάθεια έγινε σε απόλυτη συνεννόηση με το δήμο Θεσσαλονίκης, δίνοντας έμφαση στον άξονα της Αριστοτέλους. «Προσπαθήσαμε να είμαστε και σεμνοί και να γιορτάσει η πόλη, αλλά σ΄αυτό το πνεύμα που όλοι ζούμε – της δυσκολίας-» ανέφερε ο κ. Τζήκας συμπληρώνοντας ότι παράλληλα προσπάθησαν να δώσουν ένα μεσογειακό χαρακτήρα. «Το καραβάκι αυτό το νόημα έχει, να δώσει σε μια πόλη που είναι κοντά στη θάλασσα, το μεσογειακό χαρακτήρα».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μοιράστηκαν φαναράκια που γέμισαν τον ουρανό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...