Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση για τον Λαμπράκη στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης

Μαζί με τον Βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα… «Καμία από τις χώρες που έζησε πολιτικές δολοφονίες δεν νοείται να κάνει μια τέτοια εκδήλωση στους κόλπους της αστυνομίας. 


Εμείς είμαστε πιο μπροστά, πιο ελεύθεροι, και έκφραση αυτής της απελευθέρωσης αποτελεί το γεγονός ότι η εκδήλωση στη μνήμη των 50 χρόνων από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη πραγματοποιείται στο αστυνομικό μέγαρο». 


Παρουσία και του Δένδια 

Τάδε έφη ο συγγραφέας του «Ζ», Βασίλης Βασιλικός, χθες στη Θεσσαλονίκη, παρουσία δεκάδων αστυνομικών και του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, που φυσικά «πήρε τα πάνω του» εμφανιζόμενος σαν νέος Ιαβέρης του φασισμού.

«H ΕΛ.ΑΣ. έδωσε δείγματα γραφής και ασφαλείς απαντήσεις απέναντι στην επανεμφάνιση του νεοναζιστικού φαινομένου. Αντιμετώπισε τον νεοναζισμό και την πολιτική του έκφανση στην Ελλάδα, τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε ο υπουργός, μιλώντας στην εκδήλωση της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κατά την οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού. «Από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη μάς χωρίζει μισός αιώνας και μία δικτατορία» είπε ο Νίκος Δένδιας, παρατηρώντας ότι «το 2013 δεν έχει καμία σχέση με το 1963». Ούτε κουβέντα όμως του -κατά τ’ άλλα λαλίστατου- υπουργού για τις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ. στις Σκουριές, τις διώξεις των κατοίκων, την κρατική τρομοκρατία ενός ολόκληρου χωριού στη Χαλκιδική. Τσιμουδιά για τα στρατόπεδα μεταναστών όπου συνωστίζονται σε άθλιες συνθήκες εκατοντάδες βασανισμένοι άνθρωποι, κατά παράβαση κάθε διεθνούς κανόνα δικαίου και κάθε ανθρώπινου δικαιώματος…

Εγκωμιασμός 

Σε ένα κατάμεστο ακροατήριο αστυνομικών ο κ. Δένδιας εγκωμίασε τους ένστολους, ενώ για τον Βασίλη Βασιλικό είπε ότι είναι «ένας Μακεδόνας, καλός γνώστης της Θεσσαλονίκης, ο οποίος με εξαιρετική διαύγεια πνεύματος και αντίληψη των πραγμάτων αναπαριστά μια ολόκληρη εποχή».

Από την πλευρά του ο συγγραφέας έκανε αναφορά στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας και επέρριψε ευθύνες στους πολιτικούς που υπογράψανε, δίχως καμία διαπραγμάτευση, το πρώτο Μνημόνιο. «Ημασταν σε δρόμο ανοδικό. Τώρα πέσαμε στον πάτο του πάτου. Βάσει του νόμου της Φυσικής θα ανεβούμε» είπε.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...