Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Ουρές για ένα γεύμα αγάπης στην Ξάνθη

Δραματικές ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν  στην Ξάνθη, με δεκάδες άπορους να συρρέουν στο τοπικό παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού για να λάβουν δέματα τροφίμων για τα Χριστούγεννα.


Πρόκειται για τα γνωστά «δέματα αγάπης», που μοιράζει ο Ε.Σ.Ξ. σε άπορους πολίτες της περιοχής και τα οποία περιλαμβάνουν ξηρά τροφή και είδη πρώτης ανάγκης. 


«Πάντα δίνουμε τρόφιμα όμως τώρα γίνεται πιο συντονισμένα τέτοιες ημέρες και γίνεται το σώσε εδώ. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει πρόβλημα όπως προχθές κόντεψαν να σπάσουν τις πόρτες και να μας γκρεμίσουν το κτήριο» σημειώνει χαρακτηριστικά στο thrakitoday, η πρόεδρος του Ε.Σ.Ξ. κ. Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου. Την ίδια υποστηρίζει πως «είναι πάρα πολλοί οι αιτούντες και προσπαθούμε να μαζέψουμε τρόφιμα ώστε να τα διαθέσουμε. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν μεγάλη ανάγκη ανάμεσα σε αυτούς που αιτούνται. Πολλοί από αξιοπρέπεια δεν έρχονται και αυτούς πρέπει να βοηθάμε περισσότερο».

Χαρακτηριστικό του πανζουρλισμού που επικράτησε ήταν το γεγονός ότι μέσα σε μόλις δύο ώρες κατατέθηκαν πάνω από 160 αιτήσεις στο Ερυθρό Σταυρό, ενώ ο εκτροχιασμός της κατάστασης κατά τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης αποδίδεται στο «άγχος» των δικαιούχων πως δεν θα φτάσουν τρόφιμα για τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...