Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Δράση κατά του παραεμπορίου αναλαμβάνουν τα μέλη της Κεντρικής Λαχαναγοράς

Αποφασισμένοι ν' αναλάβουν πιο ενεργό δράση για την πάταξη του παραεμπορίου, αλλά και όσων πλανόδιων αγορών λειτουργούν παράνομα, εμφανίζονται οι έμποροι της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος των οποίων (ΣΕΚΛΘ) συγκαλεί αύριο ενημερωτική σύσκεψη για το θέμα, στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ).


Στη σύσκεψη, που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΒΕΘ, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί, οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, οι δήμαρχοι της περιοχής, αλλά και εκπρόσωποι φορέων λαϊκών αγορών και παραγωγών (εντός λαϊκών αγορών).

 Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΚΛΘ, Γιάννης Χαραλαμπίδης, η σύσκεψη θα εστιαστεί ιδιαίτερα στο ζήτημα των αγορών «χωρίς μεσάζοντες», καθώς -κατά τον ίδιο- σχεδόν στο 100% αυτών των χώρων διαπράττονται παρανομίες, σχετικές είτε με τη μη έκδοση παραστατικών (αποδείξεις κτλ) είτε με τη μη τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Παράλληλα, προσθέτει, οι τιμές είναι μόνο κατ΄ επίφαση χαμηλές και η ποιότητα συχνά προβληματική.

 Σύμφωνα επίσης με τον κ. Χαραλαμπίδη, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δήμοι δίνουν μόνο προφορική άδεια για τη χωροθέτηση αυτών των αγορών, οι οποίες τελικά δεν αδειοδοτούνται επισήμως.

«Ίσως κάποιοι από τους δημάρχους και τους άλλους φορείς, που εμπλέκονται σε όλο αυτό, να μη γνωρίζουν επακριβώς τις παρατυπίες και γι' αυτές θέλουμε να ενημερώσουμε στην αυριανή συνάντηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαραλαμπίδης.

Κατά τον ίδιο, οι έμποροι της κεντρικής λαχαναγοράς, που καταβάλλουν όλους τους νόμιμους φόρους και λειτουργούν με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο, έχουν δεχτεί έντονη πίεση από την οικονομική κρίση και τη λειτουργία των αγορών «χωρίς μεσάζοντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...