Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Αλεξανδρούπολη: Επαφές για επενδύσεις από τη Ρωσία σε τουρισμό, εμπόριο και εκπαίδευση

Διαδοχικές επαφές με παράγοντες της Αγίας Πετρούπολης, με στόχο το συντονισμό κοινών ενεργειών για την επίτευξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Αγίας Πετρούπολης, την ανάπτυξη της επένδυσης του... λιμανιού, καθώς και τη διεύρυνση των διμερών συναλλαγών σε οικονομικό, εμπορικό, τουριστικό, εκπαιδευτικό και επιχειρηματικό επίπεδο, είχε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, παρουσία του μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης - Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης Άνθιμου και του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Έβρου Σάββα Σεφεριάδη.

Εξάλλου την ερχόμενη Τρίτη θα επισκεφθούν την Αλεξανδρούπολη 58 Ρώσοι επενδυτές προκειμένου να συζητήσουν με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου αλλά και τους οικονομικούς παράγοντες της περιοχής όλες τις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού και ιδιαίτερα του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Λαμπάκης εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε στην Αγία Πετρούπολη με τους θεσμικούς, πολιτικούς, οικονομικούς και θρησκευτικούς παράγοντες, τονίζοντας πως «η αδελφοποίηση μεταξύ των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σισνόβιι Μπορ ίσως είναι το καλύτερο γεγονός που συνέβη στους 18 μήνες της θητείας μας, γιατί δημιουργεί τις ελπίδες και την προοπτική για εμπορικές συναλλαγές».

Επίσης ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Έβρου συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο και ομάδες της Αγίας Πετρούπολης, όπου και συζήτησαν την προοπτική επενδύσεων στο δήμο Αλεξανδρούπολης και τον Έβρο από Ρώσους επενδυτές. Η παρουσία του 'Ανθιμου με την προσκομιδή του λειψάνου του Αγίου Νικολάου ήταν καταλυτική, καθώς χιλιάδες Ρώσοι προσκύνησαν το λείψανο, το οποίο εκτίθεται από τις 7 Ιουλίου σε ναό του Σοσνόβιι Μπορ.

Σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Αλεξανδρούπολης περισσότεροι από 1.000 Ρώσοι έχουν επισκεφθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο την Αλεξανδρούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...