Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Σκουριές: Αθώοι οι 11 από τους 14!

Ελεύθεροι και οι 14 αφού οι τρεις εξ αυτών κρίθηκαν μόνον ένοχοι για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης. Αφορά στα επεισόδια κατά την κινητοποίηση στο όρος Κάκαβος, κατά της εξόρυξης, τον Οκτώβριο του 2012


Την αθώωση των 11 από τους 14 κατηγορούμενους για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής και για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης στη διάρκεια επεισοδίων στο όρος Κάκαβος, που σημειώθηκαν κατά την κινητοποίηση εναντίον της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές τον Οκτώβριο του 2012, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδική.


Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, και οι 14 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για το αδίκημα της στάσης. Οι 11 από τους 14 αθωώθηκαν για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης και 3 κρίθηκαν ένοχοι για το ίδιο αδίκημα. Η ποινή είναι 7 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή και είναι εφέσιμη.

Ο συνήγορος των κατοίκων Χαλκιδικής Γ.Κυρίτσης δήλωσε: «Η απόφαση αυτή δικαιώνει την άποψή μας για την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, για τις συλλήψεις που έγιναν στο σωρό, καθώς και για τους δήθεν σοβαρούς τραυματισμούς αστυνομικών, οι οποίοι αποδείχτηκε ότι δεν έγιναν. Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι στόχος των μαρτύρων κατηγορίας ήταν να δικαιολογηθεί η νομιμοποίηση της βάναυσης συμπεριφοράς τους.

»Σθεναρή ήταν η στάση και η συμπεριφορά των κατηγορουμένων οι οποίοι δήλωσαν ότι συμμετείχαν στην συγκεκριμένη διαδήλωση διαμαρτυρίας δίχως υπεκφυγές και ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τον τόπο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...