Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Στην «κατάψυξη» ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα

Στην «κατάψυξη» βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η Βόρεια Ελλάδα, όπου καταγράφονται αρνητικές θερμοκρασίες σε όλες σχεδόν τις περιοχές.


Συνθήκες παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με τον υδράργυρο το πρωί να πέφτει στους -5 βαθμούς Κελσίου και στους -3 στην Καστοριά. Τσουχτερό κρύο επικρατεί και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί «ήλιος με δόντια», ενώ από νωρίς ο υδράργυρος «έδειξε» -1 βαθμό Κελσίου στην περιοχή του αερολιμένα «Μακεδονία». 


Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν, επίσης, σε Σέρρες (-3), Καβάλα (-3) και Βέροια (-1).
«Βουτιά» στους -7 βαθμούς Κελσίου έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ τσουχτερό κρύο επικρατεί και στη Θράκη (Αλεξανδρούπολη, 1 βαθμός).

Λόγω του παγετού, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για τους οδηγούς που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς- Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και Καστοριάς- Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), όπως επίσης στους επαρχιακούς δρόμους που οδηγούν από τα Γρεβενά προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, τη Σαμαρίνα και το Περιβόλι.

Εξάλλου, σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους που συνδέουν την Άρνισσα με το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και τον παραδοσιακό οικισμό Άγιο Αθανάσιο, όπως και στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας-Σελίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...