Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Η αυλαία του δράματος με την κηδεία της μαθήτριας!

Αύριο θα γίνει η κηδεία της 13χρονης Σάρας που πέθανε επειδή δεν είχε ρεύμα για να ζεσταθεί..

.
Το τελευταίο αντίο στη 13χρονη Σάρα, η οποία έχασε τη ζωή της από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού, θα πουν αύριο συμμαθητές, συγγενείς και φίλοι της στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεσθεί στη μία το μεσημέρι από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.


Η κηδεία θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Ξηροκρήνης τον οποίο επισκεπτόταν τακτικά το άτυχο κορίτσι και σύμφωνα με τον ιερέα, πατέρα Ιωάννη, "ήταν ένα ευγενικό παιδί, μεγαλωμένο με αρχές". Η σορός του κοριτσιού θα μεταφερθεί για να ταφεί στον τόπο καταγωγής της, στη Σερβία, με έξοδα που θα καλύψει ο δήμος Θεσσαλονίκης και το σερβικό προξενείο.

''Να μην απελαθεί η μητέρα της άτυχης μαθήτριας'' Να μην απελαθεί η μητέρα της 13χρονης που έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις, ζητά με ανακοίνωσή του το "Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης". Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι το τραγικό γεγονός του θανάτου της 13χρονης είναι το δεύτερο που βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά την υπόθεση των τριών φοιτητών στη Λάρισα και τονίζει ότι τα συμβάντα αυτά θυμίζουν σελίδες από έργα του Κάρολου Ντίκενς που περιγράφει τη δυστυχία της αγγλικής κοινωνίας στις αρχές της βιομηχανικής επανάστασης.

"Είναι όμως η Ελλάδα του σήμερα" αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται η ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη από την πλευρά της κοινωνίας με συμμετοχή σε πρωτοβουλίες και συλλογικότητες, ώστε να μην σιωπήσουν οι πολίτες μπροστά στην τραγωδία ανθρώπων που εκτυλίσσεται δίπλα μας καθημερινά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...