Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Εργαζόμενοι απέκλεισαν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Την πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) έχουν αποκλείσει από τις 6.30 το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα, στην οποία τίθενται 61 συνάδελφοί τους. Ωστόσο, η λειτουργία του νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά καθώς οι εργαζόμενοι επιτρέπουν την είσοδο των ασθενών.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείο Εργαζομένων του ΨΝΘ Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, η πύλη του νοσοκομείου θα παραμείνει αποκλεισμένη όλη την ημέρα, ενώ σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι θα αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

“Το ΨΝΘ έχει 720 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 57 είναι γιατροί. Τον επόμενο χρόνο, πάνω από 100 αποκτούν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Από τους 61 εργαζόμενους του ΨΝΘ που ανακοινώθηκε ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα, οι 15 είναι οδηγοί, 25 νοσηλευτές, 4 ψυχολόγοι, 3 εργοθεραπεύτες και 4 κοινωνικοί λειτουργοί με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και 10 φύλακες και προσωπικό καθαριότητας. Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας στο Υπουργείο και, παρά τη δέσμευση για ενιαία λύση, το Υπουργείο διαψεύστηκε. Αντιδρούμε στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία θέτει εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, προχωρά στο κλείσιμο των ψυχιατρείων και στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας” ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...