Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ορεστιάδα: ''Δάσκαλοι του στοιχήματος'' οι σωματέμποροι - Έκρυβαν αλλοδαπούς σε υπόγειο

Ροδόπη — Σπείρα διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Ως μέλη της συνελήφθησαν δύο άντρες, από τους οποίους ένας 52χρονος Έλληνας κι ένας 45χρονος Ιρακινός, όπως και μία Ελληνίδα 21 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους.

Για τη σύλληψή τους στήθηκε επιχείρηση το Σαββατοκύριακο από τη διεύθυνση αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στην πόλη της Ορεστιάδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του εκεί τμήματος συνοριακής φύλαξης. Οι τρεις κατηγορούμενοι έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών την ώρα που επιχειρούσαν να επιβιβάσουν δύο παράνομους μετανάστες σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ, με στόχο να τους μεταφέρουν από την θρακική πόλη στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκαν 22 αλλοδαποί από την Συρία, οι οποίοι επρόκειτο να προωθηθούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., το συγκεκριμένο διαμέρισμα ήταν μισθωμένο από τον Ιρακινό και χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης και αναμονής μεταναστών.

Στη διάρκεια ερευνών σε σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- το χρηματικό ποσό των 4.300 ευρώ, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, παραστατικά συναλλαγής με εταιρεία μεταφοράς χρημάτων συνολικής αξίας 8.823 ευρώ, κερδισμένα δελτία από το ''Πάμε Στοίχημα'' συνολικής αξίας 13.860 ευρώ και εισιτήρια των ΚΤΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...