Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Βαριές ποινές για τη συμμορία με τα καλάσνικοφ

Έως και 75 χρόνια κάθειρξης στους κατηγορούμενους - Η σπείρα είχε εφαλτήριο την Καβάλα 

Μετά από σχεδόν ένα μήνα, ολοκληρώθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Κομοτηνής, η δίκη της "συμμορίας με τα καλάσνικοφ", στην οποία ήταν κατηγορούμενα 31 άτομα.

Από αυτούς, 19 καταδικάστηκαν, με τις ποινές να φτάνουν μέχρι και τα 75 χρόνια κάθειρξης για τους "εγκεφάλους", ενώ 12 αθωώθηκαν. Η πολυσέλιδη δικογραφία περιελάμβανε πάνω από 150 αδικήματα, όπως συμμετοχή σε ένοπλη συμμορία που διέπραττε ληστείες σε τράπεζες, εκρήξεις σε ATM, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιάσεις.

Η σπείρα, που εξαρθρώθηκε τον Ιούνιο του 2012, είχε εφαλτήριο την Καβάλα και είχε αναστατώσει με τη δράση της την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Αναλυτικά οι ποινές που επιβλήθηκαν: Στον Αλέξανδρο Τζελεπάκη κάθειρξη 79 ετών συνολικά, στον Αλέξανδρο Μακαδασίδη κάθειρξη 75 ετών, στον Νίκο Μπάτζιο κάθειρξη 46 ετών. Οι προαναφερόμενοι είναι οι "εγκέφαλοι" της σπείρας.

Στον Σπύρο Σιχλίδη 27 χρόνια, στον Θωμά Παπαντώνη 23 χρόνια, στον Σέρβο Γκόραν Τοβιζάρσκι 15 χρόνια, στον Αλέξη-Άρη Στεφανίδη 21 χρόνια (του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας), στον Κλέωνα Ανδροκόπουλο 15 χρόνια και έξι μήνες (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ), στον Θωμά Μπουκάκη πέντε χρόνια και έξι μήνες (άσκησε έφεση, η οποία έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό), στον Βασίλη Πέκο τρία χρόνια (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος), στον Τάκη Τρικίδη εννέα χρόνια (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος), στον Γιώργο Βέττα έξι χρόνια και έξι μήνες (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος) και στον Νίκο Χρυσουλίδη 16 χρόνια (άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...