Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ερώτηση του Τ. Κουίκ για την επιβολή της τουρκικής γλώσσας στο νοσοκομείο Κομοτηνής

Η κατάσταση στη Θράκη, με τα αντεθνικά σχέδια της Άγκυρας και μοχλό το Προξενείο Κομοτηνής, όλο και ξεφεύγει προς το χειρότερο.

Τώρα άρχισε να γίνεται πιό ορατή η συστηματική προσπάθεια για επιβολή και της τουρκικής γλώσσας ως επίσημης και ισότιμης για χρήση στις συναλλαγές στις δημόσιες υπηρεσίες της Θράκης, με πρώτο «πυρήνα» το Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπως καταγγέλουν ΜΜΕ.

Αυτό αποκαλύπτει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Newsbomb που αναδημοσιεύθηκε στον ιστότοπο newsbomb.gr:

«Κάποιοι ειδικεύομενοι γιατροί μουσουλμάνοι -με επιρροές, όπως εγράφη, από το Τουρκικό Προξενείο- συνομιλούν με μουσουλμάνους ασθενείς μόνο στα τουρκικά για τη λήψη του ιστορικού χωρίς να ενημερώνουν τους ειδικούς εποπτεύοντες ιατρούς για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο καθένας! Αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις όταν αυτοί λείπουν από το νοσοκομείο κανείς να μην γνωρίζει την κατάσταση των ασθενών.

»Παρά τις παρατηρήσεις και τις οδηγίες της Διοίκησης οι συγκεκριμένοι ειδικευόμενοι αρνούνται να συμμορφωθούν, με αποτέλεσμα ο Διοικητής του νοσοκομείου να αναγκαστεί να εκδώσει έγγραφο με το οποίο επισημαίνει ότι η συνεννόηση πρέπει να γίνεται στην ελληνική γλώσσα και όταν αυτό δεν είναι δυνατόν να ενημερώνεται άμεσα ο ειδικός γιατρός ώστε να αποφασίζει περί του πρακτέου και να δίνει τις δέουσες ιατρικές εντολές.

»Έτσι, αποφεύγονται κίνδυνοι για την υγεία και τη ζωή των πολιτών αλλά και για τον ειδικευόμενο, ο οποίος αμελεί να ενημερώσει τον ειδικό γιατρό για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

»Ωστόσο ο τούρκικος Τύπος δεν ασχολήθηκε με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών από παρανοήσεις κλπ , αλλά με τη ...γλώσσα.

»Έτσι π.χ. η «Yeni Safak» έγραψε για... «απαγόρευση της χρήσης της τουρκικής γλώσσας» στο νοσοκομείο Κομοτηνής! Το ίδιο έκαναν και οι «καθοδηγητές» του τουρκικού Προξενείου και τα τσιράκια τους με την προπαγάνδα τους»

«Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να γίνει σεβαστό το έγγραφο της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κομοτηνής, όπου και επισημαίνεται πώς η συνεννόηση για τη λήψη του ιστορικού του ασθενούς οφείλει και πρέπει να γίνεται στην ελληνική γλώσσα;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τη διενέργεια ΕΔΕ για τη διαπίστωση παραπτωμάτων των μουσουλμάνων ιατρών που δεν συμμορφώνονται αλλά και τη λήψη πρωτοβουλιών προκειμένου να σταματήσει η στοχευμένη προπαγάνδα των πρακτορίσκων της Άγκυρας στη Θράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...