Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Δυστοκία στο ΠαΣοΚ για τη Θεσσαλονίκη

«Ράγισε», λόγω διαφωνίας για τον τρόπο επιλογής υποψηφίου δημάρχου, το κοινό μέτωπο απέναντι στη ΝΔ που είχαν διαμορφώσει παρατάξεις της «Κεντροαριστεράς» και κινήσεις πολιτών με στόχο την αλλαγή πορείας στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» κ. Ι. Μπουτάρης επέμενε στη διενέργεια δημοσκόπησης για να επιλεγεί ο υποψήφιος, αλλά διαφώνησαν οι υπόλοιπες έξι κινήσεις. Ετσι, χθες το ρήγμα πιστοποιήθηκε καθώς παρουσίασαν το κοινό πλαίσιο δράσης και την πρότασή τους για ένα νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης μόνο οι συνδυασμοί «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» με επικεφαλής την κυρία Χρύσα Αράπογλου, «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΝ κ. Τ. Μηταφίδη, «Οικολογία Αλληλεγγύη» που συνδέεται με τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων κ. Μ. Τρεμόπουλο, καθώς και οι κινήσεις πολιτών «Αλλάζουμε την Πόλη», «Δώδεκα» και «Θεσσαλονίκη Δημιουργική Πόλη» με εκπρόσωπο τον κ. Τ.Τζήκα. Και όλα αυτά ενώ ήδη ο κ. Μπουτάρης έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Το ΠαΣοΚ δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα πράξει, με αποτέλεσμα να εκφράσουν την αγωνία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» με επιστολή τους προς τον Γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. 
Σωκ. Ξυνίδη και τον πρόεδρο της Επιτροπής για την Ανάδειξη των Υποψηφίων κ. Θ. Τσούρα. Την ίδια ώρα, δεν έχει προχωρήσει η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της Θεσσαλονίκης. Ηδη δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ΚΟΕ, διαφωνούν τόσο στο να δοθεί στήριξη στον κ. Μπουτάρη όσο και στη συνεργασία με δυνάμεις «που εμφανίζουν “αντιδεξιό” μέτωπο», μια και ζητούμενο, όπως λένε, είναι να εκφραστούν «τα τρία “όχι”- στο μνημόνιο, στην κυβέρνηση καιστον “Καλλικράτη”».
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=345647&dt=28/07/2010#ixzz0uzbXuyBA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...