Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Υποψήφιος «χωρίς δεσμεύσεις»

Την υποψηφιότητά του για το Δήμο της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε χθες ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Γκιουλέκας, ανοίγοντας επί της ουσίας την προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου.
Κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο κ. Γκιουλέκας (πρώτος σε σταυρούς στην Α’ Θεσσαλονίκης) τόνισε ότι τιμά τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται, συμπληρώνοντας, πάντως, ότι δεν έχει καμία δέσμευση με κομματικούς χώρους, επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και πρόσωπα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρόθεσή του είναι να υψωθεί «η σημαία της Θεσσαλονίκης» και «να πάει ακόμη πιο δυνατά η φωνή της στο Κοινοβούλιο», και για αυτόν το λόγο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, και παρά το γεγονός ότι προέρχεται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, η υποψηφιότητά του «είναι πάνω και πέρα από κομματικές σφραγίδες και από χρίσματα».
«Καμία δέσμευση»
Ο κ. Γκιουλέκας, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως «νιώθω ότι χρωστώ πάρα πολλά σε αυτή την πόλη. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τη Θεσσαλονίκη μας». Επίσης, υπογράμμισε ότι «δεν έχω καμία απολύτως δέσμευση -και το τονίζω- με κανένα πολιτικό κόμμα, από τη στιγμή που δηλώνω την υποψηφιότητά μου, με κανένα επιχειρηματικό συμφέρον και με κανένα απολύτως πρόσωπο», ενώ ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση εκλογής του «δεν θα ασκήσουμε διοίκηση από το κεντρικό δημαρχείο αλλά από κάθε γειτονιά της πόλης, γιατί θέλουμε όλες τις δυνάμεις της πόλης, ζωντανά, να είναι μαζί μας».
«Αιχμές» για αντιπάλους
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για «χτυπήματα κάτω από τη μέση» από αντιπάλους του, που, όμως, αντί να τον αποτρέψουν, τον διευκόλυναν -όπως είπε- να λάβει την απόφασή του «μια ώρα αρχύτερα», και τους προέτρεψε να επιχειρήσουν να αντιπαρατεθούν μαζί του, σε πολιτικό επίπεδο. Τόνισε δε ότι «εγκαταλείπω το Κοινοβούλιο, αν και είναι βαριά ευθύνη να είμαι βουλευτής αυτής της πόλης, και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης με τη ΝΔ, ακριβώς γιατί θέλω να προσφέρω σε αυτή την πόλη με όλες μου τις δυνάμεις. Το θεωρώ ως ύψιστη υπηρεσία, ως διπλή ευθύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...