Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Υποψήφιος Φελπς... ετών 63

Με 4 μποφόρ κόντρα άνεμο να χτυπά τους αθλητές κατευθείαν στο πρόσωπο, η κολύμβηση 26 χιλιομέτρων ανάμεσα στα δύο πρώτα «πόδια» της Χαλκιδικής φαντάζει σαν μάχη με το ακατόρθωτο.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο 40ός Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου σημαδεύτηκε από ρεκόρ εγκαταλείψεων, πλούσιο ιατρικό δελτίο, αλλά και πραγματικούς ανθρώπινους άθλους, όπως ο τερματισμός 63χρονου διευθυντή του ΕΣΥ, ύστερα από 14,5 ώρες συνεχούς πάλης με τα κύματα.
Υποψήφιος Φελπς... ετών 63
Η ώρα πλησίαζε 10.30 το βράδυ στη Νικήτη της Σιθωνίας και βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση για τη λήξη της διοργάνωσης, με τους 15 -έως τότε- τερματίσαντες, τους 7 που εγκατέλειψαν και περισσότερους από 1.000 κατοίκους και παραθεριστές, όταν ο κ. Νικόλαος Σάιλερ, διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, εθεάθη να πλησιάζει στην ακτή.
Η εκδήλωση διακόπηκε αυτόματα και οι διοργανωτές μπήκαν στη θάλασσα για να υποδεχτούν τον 63χρονο και να τον στεφανώσουν με ένα στεφάνι ελιάς, όπως και όλους τους τερματίσαντες, υπό τις ιαχές του κόσμου. Είχαν περάσει ακριβώς 14,5 ώρες από τις 7.52 το πρωί, όταν δόθηκε η εκκίνηση από απέναντι ακτή, την Καλλιθέα της Κασσάνδρας.
Ο γιατρός, που συμμετείχε για πρώτη φορά στον διάπλου, και μάλιστα σε τόσο δύσκολες συνθήκες, έγινε με τον τερματισμό του ένας από τους πρωταγωνιστές της 40ής διοργάνωσης. «Ηταν όνειρο ζωής αυτό που έκανα. Μου έκανε καλό στην καρδιά και την ψυχή», είπε με όσες δυνάμεις του απέμειναν, ευχαριστώντας τον κόσμο για την αποθεωτική υποδοχή.
Αντίθετα, οι δύο «βετεράνοι» του θεσμού, ο 69χρονος Βρετανός «βασιλιάς της Μάγχης» με 33 διαπλεύσεις Μάικλ Πίτερ Ριντ και ο Νικητιανός ρέκορντμαν του Τορωναίου Θανάσης Ξανθόπουλος στην 36η του συμμετοχή δεν τα κατάφεραν και εγκατέλειψαν, ανεβαίνοντας στις βάρκες συνοδείας. «Δεν ήμουν αρκετά προπονημένος. Δύο ολόκληρες ώρες ήμουν στο ίδιο σημείο», δήλωσε ο δεύτερος.
ΜάχηΠρωταθλητής του 40ού Διάπλου με χρόνο ακριβώς 7 ώρες αναδείχτηκε ο Ελληνας πρωταθλητής, μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας 4Χ200 στο Πεκίνο, Γιάννης Γιαννούλης, ο οποίος έδωσε μάχη «αγκωνιά με αγκωνιά» στα πρώτα πέντε χιλιόμετρα με τον Γιάννη-Γιώργο Τσιάνο, που έμεινε τελικά δεύτερος, τερματίζοντας 41 λεπτά αργότερα. «Εφαγα πολύ αλάτι, αλλά ήθελα να φτάσω στα όριά μου και νομίζω ότι τα κατάφερα», δήλωσε ο πρώτος, ο οποίος είχε μπει στον αγώνα με στόχο το αξεπέραστο ρεκόρ του Αμερικανού Τζόι Μπένερ (5.18), αλλά υπό αυτές τις συνθήκες ήταν αδύνατο.
Από τους 23 συμμετέχοντες τερμάτισαν οι 16 και εγκατέλειψαν οι επτά. Από τις πέντε γυναίκες που συμμετείχαν τερμάτισαν οι τέσσερις, με γρηγορότερη τη Βασιλική Κουβέλη, που έφτασε στη Νικήτη τέταρτη με 9.54.
Το ιατρικό δελτίο κατέγραψε αρκετές υποθερμίες, κράμπες, εγκαύματα, σπασμούς στο στομάχι και εμετούς. ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...