Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Διεθνής διάκριση για ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ

Μία σημαντική διάκριση κατάφερε να αποσπάσει ερευνητική ομάδα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του ΑΠΘ, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στον ετήσιο Διεθνή Διαγωνισμό Πρακτόρων για Ηλεκτρονικές Συναλλαγές Trading Agent Competition, στο Πανεπιστήμιο του Harvard των ΗΠΑ.
Η ομάδα διακρίθηκε για τη δημιουργία ενός ευφυούς προγράμματος λογισμικού που εκτελεί αυτόματα και αυτόνομα ηλεκτρονικές συναλλαγές και συμμετέχει σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες στο διαδίκτυο.
Οι «πράκτορες λογισμικού» (software agents) είναι ευφυή προγράμματα με εξελιγμένες δυνατότητες λήψης αποφάσεων και επικοινωνίας, ειδικά σχεδιασμένα για να συνδιαλέγονται στο χρηματιστήριο και γενικότερα στο διαδίκτυο με το βέλτιστο δυνατό τρόπο.
Η ομάδα Mertacor του ΑΠΘ πήρε μέρος στους τρεις τελικούς με κατάλληλες εκδόσεις του πράκτορα Mertacor καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο διαγωνισμό TAC Market Design (CAT 2010) για Σχεδίαση και Βελτιστοποίηση Ηλεκτρονικών Αγορών, την Τρίτη θέση στο διαγωνισμό TAC Ad Auction (AA 2010) για Δημοπρασία Διαδικτυακών Διαφημίσεων και την έκτη θέση στο Διαγωνισμό TAC Supply Chain Management (TAC-SCM 2010) για Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας.
Την ομάδα αποτελούσαν οι Λάμπρος Σταυρογιάννης, Κυριάκος Χατζηδημητρίου, Ανδρέας Συμεωνίδης και Περικλής Μήτκας.
Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της στο διαγωνισμό, η αποστολή του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ κλήθηκε να συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο της Minnesota και το Πανεπιστήμιο Erasmus στη σχεδίαση του καινούριου παιχνιδιού TAC Energy, που θα εστιάζει στο χρηματιστήριο ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...