Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η ιλαρά χτύπησε στον Εβρο

Ανησυχία προκάλεσε στον Εβρο η εμφάνιση κρουσμάτων «εισαγόμενης» ιλαράς από τη Βουλγαρία.

Το γεγονός επιβεβαιώνει η Νομαρχία Εβρου, η οποία αναφέρει πως τα κρούσματα αφορούν τον μουσουλμανικό πληθυσμό και Ρομά που έχουν επικοινωνία με αντίστοιχους πληθυσμούς στη γειτονική χώρα και οργανώνει τρία εμβολιαστικά κέντρα στον νομό, καλώντας σ’ αυτά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.
«Τα κρούσματα άρχισαν να εμφανίζονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες, περίοδος στην οποία υπήρξε επιδημία ιλαράς στη Βουλγαρία», δήλωσε ο γιατρός δημόσιας υγείας του νομού, Γρ. Τσανίδης, ο οποίος δεν μπορεί να προσδιορίσει τον αριθμό των κρουσμάτων. «Από την επιδημιολογική διερεύνηση που έκανε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας προέκυψε πως όλα αφορούν σε συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού, στους μουσουλμανικούς οικισμούς της Αλεξανδρούπολης, του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας, που έχουν επικοινωνία και πηγαινοέρχονται στη Βουλγαρία», προσέθεσε.
ΚαθησυχαστικόςΟ ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας πως από το 1967 εμβολιάζεται ο ελληνικός πληθυσμός και από το 1976 γίνεται συστηματικά το τριπλό εμβόλιο σε παιδιά άνω των έξι μηνών και δεύτερη φορά κατά την προσχολική ηλικία.
Τα ποσοστά εμβολιασμών του πληθυσμού του Εβρου είναι ιδιαίτερα υψηλά, πλησιάζοντας τον εθνικό μέσο όρο, και το πρόβλημα εντοπίζεται σε κάποιους πυρήνες που δεν έχουν επαρκή εμβολιαστική κάλυψη.
Για τα τμήματα αυτά του πληθυσμού η Νομαρχία Εβρου οργάνωσε εμβολιαστικά κέντρα στις τρεις πόλεις (στο Πολιτιστικό Κέντρο Μουσουλμάνων Γυναικών Αλεξανδρούπολης και στα Ιατροκοινωνικά Κέντρα των Δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας), όπου θα γίνονται εμβολιασμοί τις καθημερινές από τις 9.30 έως τις 13.00.
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, επισημαίνει από την πλευρά της και η διοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Τζ. Λεπτοκαρίδου. «Πρόκειται για την εφαρμογή οδηγιών που δόθηκαν από τον Απρίλιο σε νοσοκομεία και νομαρχίες παραμεθόριων περιοχών.
Τα κρούσματα συνδέονται με την περίοδο του Ιουλίου, όταν γίνονται πολλά μουσουλμανικά παζάρια και υπάρχει μετακίνηση πληθυσμών από και προς τη Βουλγαρία», είπε στο «Εθνος», προσθέτοντας πως ανάλογες οδηγίες έχουν δοθεί στους Νομούς Σερρών, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης.
Βασίλης Ιγνατιάδης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...