Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τα κοντέινερ της... φοροδιαφυγής

Container building, see also container-city-oneImage via Wikipedia
Υπόθεση φοροδιαφυγής που αφορά τη διακίνηση εμπορευμάτων μέσω του λιμανιού Θεσσαλονίκης, με επίσημο προορισμό τη Βουλγαρία και με τις απώλειες του ελληνικού Δημοσίου από δασμούς και ΦΠΑ να υπολογίζονται σε τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ, απασχολεί τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες. 

Στην υπόθεση, την οποία δημοσίευσε ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον δέκα άτομα και διερευνώνται τυχόν ευθύνες επιχειρηματιών, τελωνειακών, εκτελωνιστών, ναυτιλιακών πρακτόρων κ.ά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλα ξεκίνησαν το 2007, όταν στα «αυτιά» των αρμόδιων υπηρεσιών έφτασαν φήμες για κάποιες περίεργες διακινήσεις εμπορευμάτων μέσω του λιμανιού. (...) Οι πληροφορίες έλεγαν ότι υπήρχαν κοντέινερ γεμάτα με καταναλωτικά προϊόντα, τα οποία έφταναν στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ με προορισμό τη Βουλγαρία, αλλά ο εκτελωνισμός τους γινόταν 450 χιλιόμετρα νοτιότερα, κάπου κοντά στην Αθήνα. (...)

Τα συνοδευτικά έγγραφα αυτών των κοντέινερ, που αποδείχτηκαν πλαστά, έδειχναν ότι τα προϊόντα προέρχονταν από την Κίνα και ως πωλήτριες εμφανίζονταν εταιρείες με έδρα τις Σεϊχέλες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...