Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Πολιτισμός εκτός των τειχών της Θεσσαλονίκης

Περισσότερες από 100 πολιτιστικές προτάσεις, αναβιώσεις εθίμων, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και δράσεις για τους μικρούς φίλους περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Στην Περιφέρεια για τον πολιτισμό», που διοργανώνει η νομαρχία Θεσσαλονίκης για 8η χρονιά. Οι εκδηλώσεις απλώνονται σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου.
«Ο πολιτισμός είναι ένα αγαθό που ανήκει και πρέπει να ανήκει σ' όλους και όχι μόνο στους κατοίκους των αστικών κέντρων. Κι όπως έχει αποδειχτεί εδώ και χρόνια, η ελληνική περιφέρεια διψάει για πολιτισμό, για ποιοτικό πολιτισμό», τόνισε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Σχετικά με το είδος και τη θεματική των εκδηλώσεων, ο νομάρχης διευκρίνισε ότι «οι παρεμβάσεις μας δεν περιορίζονται μόνο στην ψυχαγωγία των πολιτών, αλλά και στην ανάδειξη των εξαιρετικών στοιχείων που συνθέτουν την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, μέσα από λαϊκά και έντεχνα μουσικά σχήματα, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, θεατρικές παραστάσεις, αναβίωση εθίμων». Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και η 6η Συνάντηση Νεανικών Μουσικών Σχημάτων, ο κύκλος εκδηλώσεων με θέμα «Νερό και Πολιτισμός», καθώς και οι θεατρικές εκδηλώσεις «Ευριπίδεια» -που αφορούν την παρουσίαση έργων του αρχαίου τραγικού ποιητή.

1 σχόλιο:

 1. Προς το Blog σας
  Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
  Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
  Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
  Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
  www.ksipnistere.blogspot.com

  www.ksipnistere.gr
  Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...