Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ποδηλατικός αγώνας βουνού‏

Η αρχή έγινε πέρσι με το πιλοτικό ποδηλατικό αγώνα βουνού τριών ετάπ στην Ελλάδα και φέτος η διαδρομή συνεχίζεται και μεγαλώνει, με το «TRANSNATURA MTB Stage Race 2010» στις 9-12 Σεπτεμβρίου.
Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν πέρσι από το Νεστόριο, πέρασαν από την Πρέσπα, τη Φλώρινα, το Νυμφαίο κι έφτασαν στο Αμύνταιο. Όσοι συμμετείχαν το απόλαυσαν, όσοι παρακολούθησαν ανυπομονούν να συμμετάσχουν και να δουν τι καινούριο θα φέρει το νέο TRANSNATURA MTB STAGE RACE. Και οι κάτοικοι των περιοχών που πέρασαν οι ποδηλάτες, περιμένουν εναγωνίως τους νέους φιλοξενούμενους και τους περσινούς τους φίλους.
Ο φετινός αγώνας συμπεριλαμβάνεται στην Διεθνή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ως ο πρώτος διεθνής αγώνας ορεινής ποδηλασίας με ετάπ στην χώρα μας και καλύπτει απόσταση 300 χιλιομέτρων σε τέσσερα ετάπ με συνολική υψομετρική διαφορά 7547μ και συμπεριλαμβάνει διαδρομές στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς και Κοζάνης. Στον αγώνα εκτός των αθλητών με διεθνές δελτίο μπορούν να δηλώσουν και ανεξάρτητοι αθλητές που θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτή την πρόκληση.
Ο αγώνας θα διασχίσει 4 περιοχές, από τις ομορφότερες της Βόρειας Ελλάδας, το Αμύνταιο, το Βίτσι, τις Πρέσπες, το Νεστόριο, τον Γράμμο, την Βλάστη και άλλες πολλές πανέμορφες τοποθεσίες. Ο στόχος του είναι να αναδείξει το ιδιαίτερο κάλλος των τοπίων και να ενώσει κατοίκους κι επισκέπτες σε κοινές δραστηριότητες. Αγωνιστικά το ενδιαφέρον είναι επίσης πολύ μεγάλο, αφού η σημαντικά μεγάλη βαθμολογία που δίνει στους αθλητές της κατηγορίας elite είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς αθλητές από το εξωτερικό.
Για όσους από τους ανεξάρτητους αθλητές οι τέσσερις ημέρες και τα 300χλμ αγώνα ξεπερνούν τις δυνατότητές τους, διοργανώνεται επίσης αγώνας μιας μέρας στις 12 Σεπ 54 χλμ στη διαδρομή του τέταρτου και τελευταίου ετάπ, στο Αμύνταιο.
Οι αθλητές ποδηλάτες μπορούν να βρουν πληροφορίες για τον αγώνα, τη διαμονή και τις παράλληλες δράσεις στο http://race.transnatura.gr/, ενώ οι εθελοντές έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους. Τοπικοί σύλλογοι και ομάδες νέων καταθέτουν τις ιδέες τους για τις παράλληλες δράσεις που συμπεριλαμβάνουν expo στο Αμύνταιο, αγώνες, παιχνίδια για παιδιά και νέους, συναυλίες και τοπικές γιορτές, ενώ πλήθος εταιριών ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τη διοργάνωση.
Διοργανωτές του TRANSNATURA MTB STAGE RACE είναι η κοινοπραξία των εταιριών οικοτουρισμού Βιτσίου, Γράμμου και Πρεσπών και το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών σε συνεργασία με εταιρία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων. Όραμα των διοργανωτών είναι το TRANSNATURA να γίνει ένας θεσμός στα αθλητικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και τουριστικά δρώμενα στην περιοχή αυτή της Δυτικής Μακεδονίας και να συμβάλλει έτσι στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Άξονας όλων των ενεργειών και δράσεων είναι η ανάδειξη ήπιων μορφών τουρισμού ως μια από τις κύριες επιλογές ανάπτυξης της περιοχής.
Εγγραφή στον αγώνα: OUTSPORTS, 2310-566522, info@outsports.gr, www.outsports.gr
Πληροφορίες http://race.transnatura.gr/, Περισσότερα για το «TRANSNATURA-Ένας τόπος, Τρεις περιοχές, Χίλιες αναμνήσεις» στο www.transnatura.gr. Συντονιστής: www.ctp.gr

Για ην καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...