Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Έπιασαν τον «ποντικό» των νοσοκομείων

Για κλοπές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κατηγορείται  ένας 35χρονος, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Από τον Ιούνιο του 2009 έως και τον Μάρτιο του 2010, ο 35χρονος εκμεταλλευόταν την πολυκοσμία σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης, και διέπραξε πέντε κλοπές και μια απόπειρα κλοπής χρημάτων και άλλων αντικειμένων από ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό.


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα κλοπών σε νοσηλευτικά ιδρύματα, έδωσε σε ασθενείς, συνοδούς, γιατρούς και νοσηλευτές συμβουλές  ώστε να αποφύγουν να πέσουν θύματα παρόμοιων περιστατικών.

Συγκεκριμένα, καλό θα είναι να μην παίρνουν μαζί τους πολλά χρήματα ούτε πολύτιμα αντικείμενα, και να βάζουν τα χρήματα τους στις εσωτερικές τσέπες. Επίσης, καλό είναι η τσάντα και το πορτοφόλι να δίνονται για φύλαξη είτε σε έναν συνοδό είτε να μην εγκαταλείπονται σε καθίσματα και τραπεζάκια στους χώρους υποδοχής ή τους διαδρόμους.

Όταν οι ασθενείς παραμένουν για νοσηλεία, οτιδήποτε πολύτιμο θα πρέπει να δίνεται για φύλαξη στο χρηματοκιβώτιο του νοσοκομείου, ενώ το κινητό και τα λίγα χαρτονομίσματα να τοποθετούνται σε ντουλαπάκια που θα κλειδώνουν.

Τέλος, θα πρέπει να υπάρχει και συνεργασία μεταξύ των ασθενών του θαλάμου ώστε να επιτηρούν τα προσωπικά τους είδη, και να ενημερώνουν αμέσως τους υπευθύνους του νοσοκομείου όταν διαπιστώνουν ότι κυκλοφορούν άτομα που δεν δικαιολογείται η παρουσία τους στο χώρο νοσηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...