Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Σκληρό κατηγορώ κατά όλων των υπευθύνων που οδηγούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε χρεοκοπία

Mayor of Thessaloniki and former track champio...Image via Wikipedia
Σκληρό κατηγορώ κατά όλων των υπευθύνων που οδηγούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε χρεοκοπία καταγγέλει ο  Δήμαρχος Βασ. Παπαγεωργόπουλος με σημερινές δηλώσεις του.

"Την ώρα που η Κυβέρνηση περνούσε από την Βουλή διάταξη για την «ρύθμιση των χρεών» των κομμάτων, την ώρα που με το άρθρο 84 του νέου φορολογικού Νόμου σβήνει η Κυβέρνηση πρόστιμα μισού δις € σε «μεγαλοκαρχαρίες» όπως καταγγέλλουν οι Eφημερίδες, όταν «τρωκτικά στο Υπουργείο Οικονομικών ροκάνιζαν 66 εκατομμύρια € καθώς έκαναν φτερά οι εισφορές εφοριακών και τελωνειακών» όπως καταγγέλλει ο ημερήσιος Τύπος, την
ώρα που η Κυβέρνηση υπεξαιρεί κάθε μήνα θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως και η ίδια παραδέχεται, την ώρα που η Τακτική Κρατική Επιχορήγηση του Δ.Θ. και η ΣΑΤΑ (Επενδυτικό Πρόγραμμα) αν και βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου δεν έχει ακόμη έλθει και εμείς συγχρόνως πληρώνουμε κανονικά τους εργαζόμενους στον Δήμο μας και επίσης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς όλα τα έργα μας που βρίσκονται σε εξέλιξη, έρχεται η Κυβέρνηση και με μία απόφαση πρωτοφανή στην οικογένεια της Τ.Α., τελείως παράνομη και σαφώς εκδικητική, δεσμεύει τα χρήματα του Δ.Θ. στις τράπεζες, για να τον στραγγαλίσει οικονομικά 4 μόλις μήνες πριν τις εκλογές"!
"Ο στόχος -λέει- κυριολεκτικά είναι προφανής!
Την ώρα που είμαστε ο πιο νοικοκυρεμένος Δήμος της Ελλάδος, όταν δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ στην Εφορία, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στο ΙΚΑ, κ.λ.π. και συγχρόνως έχουμε λαμβάνειν πολλά εκατομμύρια ευρώ από το Κράτος, έρχεται η Κυβέρνηση και δεσμεύει τα χρήματα του Δήμου μας, δεσμεύει τα χρήματα των Θεσσαλονικέων - με την φαιδρή δικαιολογία της διασφάλισης δήθεν των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου - γιατί όπως η ίδια η Διοίκηση του Δήμου πριν 2,5 ολόκληρα χρόνια αποκάλυψε και έστειλε αυθημερόν την υπόθεση στον Εισαγγελέα, ένας υπάλληλος του Δ.Θ. από το 1993 έως το 2007 υπεξαίρεσε 1,7 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που έπρεπε να αποδώσει στην Εφορία ως φόρο Ελευθέρων Επαγγελματιών και φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών!...
Στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ προσέθεσε η Κυβέρνηση ένα τεράστιο πρόστιμο ύψους 4 εκατομμύριων ευρώ και ζητά από το θύμα, τον Δ.Θ., 5,7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία με την διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος, ο Δ.Θ. τα καταλογίζει στον υπάλληλο που διέπραξε την συγκεκριμένη παρανομία και έχει την πλήρη ευθύνη!
Και δεσμεύει η Κυβέρνηση – για να διασφαλίσει δήθεν τα συμφέροντα του Ελληνικού Κράτους - το «ρευστό» του Δήμου Θεσσαλονίκης με το οποίο λειτουργεί καθημερινά και δεν του δεσμεύει την τεράστια ακίνητη περιουσία που διαθέτει, αν πράγματι πιστεύει η Κυβέρνηση ότι κινδυνεύει από τον Δ.Θ., έτσι ώστε με την δέσμευση της ακίνητης περιουσίας μας και η Κυβέρνηση να είναι διασφαλισμένη και ο Δ.Θ. να λειτουργεί κανονικά!
Συγχρόνως έχουμε ως Δ.Θ. δηλώσει, ότι δεν έχουμε καμία οικονομική δυσκολία να ανταποκριθούμε σε ότι προβλέπει ο Νόμος!
Αλλά θα πρέπει – όπως είναι αυτονόητο – να εκδικασθεί πρώτα η υπόθεση από την Ελληνική Δικαιοσύνη και να καταλογισθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους.
Γι’ αυτό ακριβώς ζητήσαμε με αίτηση έκδοσης «προσωρινής διαταγής» να περιμένει η Κυβέρνηση για 15-20 ημέρες την εκδίκαση της «αίτησης αναστολής» που επίσης καταθέσαμε.
Η αίτηση έκδοσης «προσωρινής διαταγής» του Δ.Θ. περιέργως, την Παρασκευή το μεσημέρι, απερρίφθη!...
Όταν κάθε μέρα δίδονται «προσωρινές διαταγές» και συνεχίζουν την λειτουργία τους γνωστά καφέ-μπαρ της πόλης μας που σφραγίζει ο Δ.Θ. για συγκεκριμένες παρανομίες που διαπράττουν, στον Δ.Θ. δεν δίδεται «προσωρινή διαταγή» αναστολής της συγκεκριμένης απόφασης για 10-15 ημέρες!...
Όταν σε συγκεκριμένο μπαρ της Λεωφόρου Νίκης, έχουν δοθεί 23 «προσωρινές διαταγές» αναστολής εκτέλεσης της απόφασης Δημάρχου για σφράγιση του συγκεκριμένου καταστήματος, στον Δ.Θ. δεν δίδεται αναστολή ούτε για μία ημέρα!
Ζητήσαμε συγχρόνως επίσπευση της συζήτησης της «αίτησης αναστολής» που έχει καταθέσει ο Δ.Θ.
Ακόμη δυστυχώς, δεν έχει προσδιορισθεί το πότε θα συζητηθεί, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί μέσα στο επόμενο 20ήμερο.
Συγχρόνως, είναι εύκολα κατανοητό, ότι ο Δήμος αδυνατεί να περιμένει 20 ακόμη ημέρες την απελευθέρωση των χρημάτων του και ουσιαστικά να μην λειτουργεί.
Έτσι μένει μόνο η λύση της Κυβέρνησης!
Η Κυβέρνηση μπορεί σύμφωνα με τον Νόμο, να δώσει άμεσα λύση - όπως κάνει κάθε μέρα σε τέτοιες περιπτώσεις - στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε.
Πρόβλημα τεράστιο για τον Λαό της Θεσσαλονίκης.
Διότι όταν δεν λειτουργεί ο Δ.Θ. – που δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για ότι έχει γίνει, όπως έχω πολλές φορές εξηγήσει - δεν λειτουργεί η πόλη.
Ενώ λοιπόν δεν έχουμε καμία απολύτως ευθύνη, η Κυβέρνηση, μας έχει δεσμεύσει τα χρήματα της μισθοδοσίας των 300 εργαζομένων στις Δημοτικές μας Επιχειρήσεις και στο Δημοτικό μας Βρεφοκομείο « Άγιος Στυλιανός», του γάλακτος που δίδεται σε χιλιάδες εργαζόμενους του Δ.Θ., των Ασφαλιστικών Ταμείων των 4.500 εργαζομένων στον Δ.Θ., του πετρελαίου που κινεί τα απορριμματοφόρα του Δήμου μας , του φαγητού των 1.500 παιδιών που φιλοξενούμε στους παιδικούς μας σταθμούς, των λειτουργικών δαπανών των Σχολείων μας, των ΚΑ.ΠΗ, της Στέγης αστέγων, της Στέγης για τα άτομα με Αλτζχάϊμερ, του Κοινωνικού μας παντοπωλείου, των Γυμναστηρίων και Κολυμβητηρίων μας και τόσων άλλων δραστηριοτήτων του Δήμου μας.
Η Κυβέρνηση λοιπόν που καταδίκασε τον Δ.Θ. και τους Θεσσαλονικείς, η Κυβέρνηση που δεν εφαρμόζει παρόμοια μέτρα δέσμευσης χρημάτων σε Δήμους του Λεκανοπεδίου της Αττικής που χρωστούν στο Ελληνικό Δημόσιο εκατομμύρια εκατομμυρίων €, πρέπει να πάρει άμεσα πίσω την παράνομη απόφαση της εις βάρος του Δ.Θ., ενός Δήμου που επαναλαμβάνω είναι συνεπέστατος προς όλες τις υποχρεώσεις του.
Ένας Δήμος που είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει προ 20ημέρου 6,5 εκατομμύρια ευρώ - που ήταν υποχρέωση της Κυβέρνησης και που δεν τα κατέβαλε επί 9 μήνες όπως γνωρίζουν οι πάντες - για να ξοφλήσει την Κοινοπραξία που κατασκεύασε το Νέο μας Δημαρχιακό Μέγαρο, έτσι ώστε από την ερχομένη εβδομάδα οι Θεσσαλονικείς να αποκτήσουν το ΣΠΙΤΙ τους, ένας Δήμος που έχει σε εξέλιξη δεκάδες έργα σε όλα τα διαμερίσματά του.
Καλώ λοιπόν για άλλη μία φορά τον Πρωθυπουργό της Χώραςκ.Γ.Παπανδρέου, να δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών και όπως ο Νόμος ορίζει, να καταργήσει τα μέτρα που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση προ 20ημέρου εις βάρος του Δ.Θ.
Και βεβαίως να διαμηνύσει στον Υπουργό Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου και στον Υφυπουργό Οικονομικών κ.Σαχινίδη ότι πρέπει να βγαίνουν στο τηλέφωνο όταν τους ζητά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Θα πρέπει οι πάντες να αντιληφθούν ότι η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να παραμένει αιχμάλωτη, επειδή ο Δήμαρχος που εξέλεξαν οι Θεσσαλονικείς τρεις εν συνεχεία φορές, δεν είναι αρεστός στην Κυβέρνηση!
Πρέπει επιτέλους να υπάρξει ισονομία σε αυτόν τον τόπο και σεβασμός στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αλλά και σεβασμός στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, στην πρωτεύουσα του Ελληνικού Βορρά.
Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον προκλητικό και άκρως μειωτικό τρόπο.
Περιμένω, εντός της ημέρας, αποφάσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας".

Δείτε και το σχετικό βιντεο:


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...