Η λιτότητα άγγιξε και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να καταργήσει ή να περιορίσει στο ελάχιστο τα πολυτελή κρατικά περίπτερα και, κυρίως, επιδιώκει να αρχίσει από τώρα εκστρατεία για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιωτών και ξένων επιχειρήσεων στη ΔΕΘ.
«Έτσι όπως είχε καταντήσει με τα δεκάδες κρατικά περίπτερα, η έκθεση δεν έπρεπε να ονομάζεται Διεθνής Εκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά Κρατική Εκθεση Θεσσαλονίκης» λέει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, ο οποίος από την Παρασκευή βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να πάρει μέρος σε συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας που πρόκειται να ληφθούν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, μια άλλη σύσκεψη, οικονομικού περιεχομένου, έγινε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη υπό την προεδρία της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη και με τη συμμετοχή των παραγωγικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν γενναίες περικοπές, αλλά, λόγω της οικονομικής κατάστασης, προβλέπεται και η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, ένα είδος εκθεσιακού εταίρου, προκειμένου να περιοριστούν οι δαπάνες.
Η προκήρυξη για την εξεύρεση του εν λόγω στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να εκδοθεί σύντομα. Η ΔΕΘ αλλάζει τοποθεσία και μεταφέρεται οριστικά (από τον επόμενο χρόνο) στη Σίνδο. Για να μεταφερθεί όμως στη Σίνδο, απαιτείται μελέτη αναπτυξιακών υποδομών και η κυβέρνηση πιέζει για την άμεση εκπόνησή της.
Ο πρωθυπουργός, όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές, επιδιώκει να πάει τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη με αναπτυξιακή στρατηγική, επιδιώκοντας να σηματοδοτήσει την εκκίνηση της περιόδου ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και την αναστροφή του αρνητικού κλίματος για την κυβέρνηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!