Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Υποπτη εξαφάνιση 150 Σύρων προσφύγων στο βόρειο Εβρο

Από την περασμένη Τρίτη, αγνοούνται περίπου 150 Σύροι πρόσφυγες, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες της Υπατης Αρμοστείας, μετά την είσοδό τους στην Ελλάδα, το πρωί της ίδιας μέρας, οι πρόσφυγες κρατούνταν από αστυνομικές δυνάμεις, στο βόρειο Εβρο. 


Οι πληροφορίες από συγγενείς τους μιλούν για περίπου 80 άτομα στον περίβολο της εκκλησίας Πραγγί, κοντά στην Ορεστιάδα και άλλους τόσους σε γειτονική δασική περιοχή. 

Ομάδα της Υπατης Αρμοστείας μετέβη στο Πραγγί, το βράδυ της ίδιας μέρας. Οι κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν ότι είδαν τους 80 αλλοδαπούς, οι οποίοι από το προαύλιο της εκκλησίας μεταφέρθηκαν με οχήματα της Αστυνομίας προς άγνωστη κατεύθυνση.
Αλλά παρά τις επαφές της Υπατης Αρμοστείας με τις αστυνομικές αρχές, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, ο οργανισμός του ΟΗΕ δεν κατάφερε να εντοπίσει τις δύο ομάδες των προσφύγων. Πάντως μέχρι χθες, οι οικογένειες των Σύρων δεν είχαν μεταφερθεί στο κέντρο υποδοχής που βρίσκεται στο φυλάκιο Ορεστιάδας όπου καταγράφονται και ταυτοποιούνται οι νεοεισερχόμενοι.
Από τον οργανισμό του ΟΗΕ, η Καίτη Κεχαγιόγλου υποστηρίζει ότι «ζητάμε από τις ελληνικές αρχές να διερευνήσουν για την τύχη τους» και προσθέτει ότι «σύμφωνα με την Αστυνομία, 13 Σύροι βρέθηκαν πρόσφατα στη βόρειο Ελλάδα και μεταφέρθηκαν στο φυλάκιο. Αλλά αγνοούμε αν είναι αυτοί μέρος των 150».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...