Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Παρουσίαση των πολιτικών θέσεων της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Tα μέλη της πολιτικής γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν τις πολιτικές της θέσεις σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τον συντονισμό της παρουσίασης  έκανε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής. Προ της παρουσίασης των θέσεων διαβάστηκε από τον Νίκο Σαμανίδη, συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη , χαιρετισμός-μήνυμα του προέδρου Αλέξη Τσίπρα με αναφορά στη σημασία της συγκρότησης της Σοσιαλιστικής Τάσης, σύμφωνα με το καταστατικό του ενιαίου πλέον κόμματος, προκειμένου να συμβάλει στο σχηματισμό ενός ευρύτατου κοινωνικού ρεύματος που θα κινητοποιήσει κάτω από το πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

 Στη συνέχεια  χαιρετισμό  απηύθυνε  το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του  ΑΠΘ, Κώστας Χρυσόγονος, που προλόγισε εισαγωγικά την εκδήλωση και παρουσίασε το θέμα της ανασύνταξης της πολιτείας.

 Έπειτα έλαβαν το λόγο  για να παρουσιάσουν συνοπτικά  τις θέσεις ανά κατηγορία θεμάτων  τα μέλη της πολιτικής γραμματείας.  Ο Αντώνης Κοτσακάς ανέπτυξε τα θέματα του πατριωτισμού και της πολιτικής συμμαχιών, ο Δημήτρης Μητρόπουλος αυτά της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Σταύρος Τασιόπουλος μίλησε για το θεσμό της δικαιοσύνης και για τη νεολαία, η Ράνια Σταυροπούλου αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, ο Χρήστος Κλαδευτήρας στην εξωτερική πολιτική και τον Ελληνισμό της διασποράς, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης στην Ευρώπη και την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, ο Δημήτρης Τσουκαλάς μίλησε για το τραπεζικό σύστημα, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά και για το φαινόμενο της ναζιστικής ακροδεξιάς ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Εν συνεχεία ακολούθησαν  παρεμβάσεις και υποβολή ερωτήσεων  από δημοσιογράφους και άλλους παρευρισκομένους.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδης Γιάννης, Κουράκης Τάσος και Χαραλαμπίδου Δέσποινα, καθώς επίσης στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αγωνιστικού Κινήματος (Π.Α.Κ.) Βορείου Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...